Managed hosting door True

Slachtoffers ransomware aan het woord

Discussie-donderdag (2 november) in Computable Café tijdens Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo

 

Computable Café

Ransomware-monsters WannaCry en (Not)Petya zorgde dit jaar voor duizenden slachtoffers wereldwijd. Ook meerdere Nederlandse bedrijven werden getroffen. Hoewel deze vorm van cybercrime al langer voorkomt wordt ransomware een steeds grotere dreiging voor elke organisatie.

Bij ransomware worden bestanden op systemen versleuteld en pas weer vrijgegeven als er een bepaald bedrag wordt betaald, bijvoorbeeld in bitcoins, of een andere tegenprestatie wordt geleverd. Tegenwoordig is het is niet meer de vraag of je wordt aangevallen, maar de vraag wanneer. En hoewel er slachtoffers genoeg zijn, is het niet iets waar men graag over spreekt.

Toch zijn er een aantal partijen die graag hun verhaal doen en met name hun ervaringen willen delen. Wat is de impact van een actie, welke stappen zet je zodra je wordt of bent aangevallen, wat is het proces, is er een proces, wat zijn de geleerde lessen hoe kun je jezelf beter beschermen of juist voorbereiden?

Op donderdag 2 november spreken vijf afgevaardigden vanuit verschillende organisaties over de impact van een ransomware-aanval op hun business. Onder leiding van Computable-hoofdredacteur Sander Hulsman gaan Henk van Ee (De Friesland Zorgverzekeraar), Jeroen Sprangers (Rein Advocaten & Adviseurs), Arwi van der Sluijs (True XS Cyber Security), Fred Lankreijer (O' Cliance) en Perry van der Weyden (Rijkswaterstaat) met elkaar in gesprek en delen hun ervaringen in dit traject.

Deelnemen

De koffiediscussie 'Ransomware slachtoffers aan het woord' is op donderdag 2 november van 12.30 tot 13.00 uur in het Computable Café. Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo vindt plaats op woensdag 1 en donderdag 2 november 2017 in de Utrechtse Jaarbeurs. Tickets zijn gratis. U kunt zich hier registreren.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6227982). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.