43 procent van Nederlandse ceo’s lekt wachtwoord

Dit artikel delen:

Ruim 43 procent van de Nederlandse ceo’s heeft zijn of haar wachtwoord van het zakelijke e-mailadres gelekt. Dit gebeurt via het zogenaamde pwnen, waarbij een dienst, zoals Linkedin of Dropbox, wordt gehackt en de wachtwoorden op straat komen te liggen. Dat blijkt uit onderzoek van securityleverancier F-Secure.

Voor het zogenaamde ‘Ceo Email Exposure: Passwords and Pwnage’-rapport onderzocht F-secure de e-mailadressen van van ruim tweehonderd ceo's in tien landen. Nederlandse ceo’s lekken bovengemiddeld hun wachtwoord: het wereldwijde gemiddelde ligt namelijk op 30 procent. Hiermee staat Nederlands op de tweede plaats.

Denemarken staat met 62 procent op nummer één. Ook Finland komt er niet goed van af: van 40 procent van de ceo’s is hun wachtwoord gelekt. In Japan, Duitsland en Frankrijk lijken de ceo’s het beste met hun wachtwoord om te gaan. Daar is respectievelijk bij 9 procent, 10 procent en 13 procent het wachtwoord gelekt.

Persoonlijke informatie

De onderzoekers stellen ook dat persoonlijke informatie van 81 procent van de ceo’s op spamlijsten of gelekte marketingdatabases staat. Deze informatie bestaat onder meer uit geboortedata, adressen en telefoonnummers. De gedeelde eerste plaats gaat naar Nederland, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten: de persoonlijke informatie van 95 procent van de directeuren ligt op straat. Japan eindigt met 45 procent wederom onderaan, gevolgd door Italië (50 procent).

Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo

Erik Sørup Andersen, VP Security en Risk Management bij F-Secure, houdt tijdens Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo het seminar 'Preparing for EU GDPR from a security perspective'. Deze vindt op 1 november plaats om 15:00 uur in theater 14. 

Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo vindt plaats op woensdag 1 en donderdag 2 november 2017 in de Utrechtse Jaarbeurs. Tickets zijn gratis. U kunt zich hier registreren

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-27T09:21:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.