Overheid keurt beveiligde usb-stick iStorage goed

Dit artikel delen:

Het Nationaal Bureau voor Verbindingsbeveiliging (NBV), onderdeel van de inlichtingen- veiligheidsdienst AOVD, heeft het stempel 'Departementaal Vertrouwelijk' gezet op de beveiligde Datashur Pro usb-stick van iStorage. Daarmee is de usb-stick officieel door overheidsorganisaties te gebruiken tot en met het niveau 'departementaal vertrouwelijk.'

Het in Almere gevestigde bedrijf E-quipment levert sinds 2011 in de Benelux exclusief de met een pin beveiligde en versleutelde producten van iStorage, een Engelse leverancier van beveiligde opslagmedia. Directeur Jan Peeters van de distributeur vertelt dat zijn bedrijf een voorganger van de Datashur Pro usb-stick leverde aan de Nationale politie. Die was er tevreden over, maar wilde samen met Defensie de stick laten evalueren door de NBV. 'Daar zijn wat aanbevelingen uitgekomen. Die zijn door iStorage meegenomen in de doorontwikkeling. Uiteindelijk is daar de Datashur Pro uitgekomen en die usb-stick is nu goedgekeurd door de NBV.'

Peeters stelt dat het stempel 'Departementaal Vertrouwelijk' niet het allerhoogste niveau van met encryptie beveiligde overheidscommunicatie is. 'Maar het gaat hier wel om de bulk. We zijn dus zeer content met deze bevestiging en verwachten hierdoor een significante toename in gebruikers. Met name door de komst van de GDPR, de nieuwe regelgeving op het gebied van bescherming van persoonsgegevens'. Ook de politie zal overstappen naar de nieuwe stick. 

E-quipment op vakbeurzen

E-quipment heeft een stand (01.A031) op de vakbeurzen Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo die op 1 en 2 november in de Jaarbeurs in Utrecht plaatsvinden. Daar kunnen bezoekers de Datashur Pro usb-stick van iStorage zien.

Tickets voor Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo zijn gratis, u kunt zich hier registreren voor toegang.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-31T11:58:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.