BIT helpt politie met bestrijding cybercrime

Dit artikel delen:
misdaad

Datacenterdienstverlener BIT zet zijn kennis van internettechnologie, de werking van e-maildiensten en het hosten van websites vrijwillig in binnen het project Greenfield Cyber. Dit project is in het leven geroepen door de Nationale Politie om middels samenwerking met banken, internetserviceproviders (isp's) en overheden cyberproblemen te beperken.

Het uitgangspunt van het project is door samenwerken met partners kennis te delen en coalities te smeden. Het doel van Greenfield Cyber is, volgens de politie, om de beweegredenen en manier van werken van de cybercrimineel te doorgronden, barrières en interventies te ontwikkelen en deze vervolgens om te zetten in acties om cybercrime aan te pakken. Allereerst wordt het fenomeen phishing aangepakt.

Volgens Wido Potters, managers sales & support bij BIT, vindt zijn bedrijf het een plicht 'om eenieder te voorzien van een veilig, open en vrij internet met waarborging van privacy. Daarnaast willen we ervoor zorgen dat het vertrouwen in internet niet verloren gaat. Als isp merken we dat door alle internetcriminaliteit het vertrouwen daalt en dat is slecht voor de digitale economie.'

Naast BIT zijn er nog andere samenwerkingspartners, te weten ING, Rabobank, De Volksbank, Bitonic, i3D.net, NSCR (Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving), het Openbaar Ministerie en het ministerie van Defensie 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Politie

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-15T10:48:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.