Nedap verkoopt Nsecure aan Unica

Dit artikel delen:
MBO handen samenwerking overname

Technisch dienstverlener Unica uit Hoevelaken koopt het Barendrechtse Nsecure. Die dochteronderneming van Nedap uit Groenlo levert security-managementdiensten. Via de overname krijgt Unica toegang tot kennis en oplossingen op het gebied van security-management en toegangscontrole. De transactie wordt naar verwachting op korte termijn afgerond.

Nsecure levert access- en identitymanagement-oplossingen aan de bancaire sector, verzekeringswereld en industrie. Het koppelt veiligheidssystemen aan bedrijfsprocessen om zo toegang te verlenen tot gebouwen en omgevingen. Het bedrijf uit Barendrecht is opgericht in 1995 en beschikt over 112 medewerkers.  

Unica is een technisch dienstverlener uit Hoevelaken. Het wil zijn dienstverlening op het gebied van integrale technologische-oplossingen versterken. Hiervoor hanteert het een buy & build-strategie. Via de overname van Nsecure krijgt het toegang tot kennis op het gebied van beveiliging en toegangscontrole voor gebouwen. Het wordt toegevoegd aan de Unica Security-organisatie. Het bedrijf beschikt over veertien vestigingen en heeft ruim 2.200 medewerkers in dienst.

De netto-opbrengst van Nsecure kwam in 2016 uit op ongeveer 25 miljoen euro. De verkoop van de dochteronderneming levert Nedap naar verwachting een boekwinst van minimaal vijftien miljoen euro op.

Nsecure blijft een businesspartner van de marktgroep Security Management van Nedap.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-20T09:56:00.000Z Suzanne Martens