Managed hosting door True

'Uber-ceo wist al eerder van verzwegen hack'

Dit artikel delen:

De nieuwe Uber-ceo Dara Khosrowshahi was in september al op de hoogte van een vorig jaar verzwegen hack. De voormalig Expedia-topman begon op 5 september officieel bij Uber en zou ongeveer twee weken daarna op de hoogte zijn gebracht.

Dat meldt The Wall Street Journal op basis van interne bronnen. Volgens de informatiebronnen startte de kersverse ceo daarna een onderzoek naar de verzwegen hack. Inmiddels is bekend dat hackers in oktober 2016 wisten in te breken op de servers van Uber, waarna het bedrijf honderdduizend dollar betaalde om deze hack te verzwijgen. Toenmalig ceo Travis Kalanick zou daarvan op de hoogte zijn geweest. Op het moment dat de hack plaatsvond (oktober 2016) was Uber in gesprek met Amerikaanse toezichthouders over privacy-schendingen. Nieuws over een grote hack kwam het bedrijf op dat moment waarschijnlijk niet goed uit. Bij het datalak zijn privégegevens van 57 miljoen chauffeurs en klanten buitgemaakt.

De hack zou uiteindelijk pas op dinsdag 21 november 2017 openbaar worden gedeeld door de taxidienst. Volgens Khosrowshahi is er ‘geen excuus te bedenken’ waarom het bedrijf in 2016 zo heeft gehandeld.

SoftBank

Drie weken geleden werd de nieuwe investeerder SoftBank al op de hoogte gebracht. Uber en SoftBank bereikten onlangs een miljardendeal, waarvan nu de details worden uitgewerkt.

Meerdere Europese toezichthouders onderzoeken op dit moment het grote datalek bij Uber. De taxidienst zou deze week melding hebben gedaan van de hack bij de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wellicht een reden te meer op als (potentiële) klant maar gewoon geen gebruik te maken van 'uber'... ?

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.