Politie organiseert wedstrijd drones neerhalen

DroneClash vindt plaats op 13 februari op voormalig vliegveld

Dit artikel delen:
drone in haven

De Technische Universiteit Delft, de Nationale Politie, Micro Air Vehicle Lab (MAVLab) en Robo Business Media organiseren DroneClash, een anti-drone-evenement op het voormalig vliegveld Valkenburg. Het doel is om met één of meerdere drones zoveel mogelijk andere drones neer te halen.

De wedstrijd is op 13 februari 2018 op het oud-vliegveld Valkenburg in Katwijk aan Zee. Per team mag één toestel beschikken over een videoverbinding (fpv-videostream) met de bestuurder aan de grond.

De drones vliegen door een zogenoemde Hallway of Doom Death and Destruction (zie video) waarbij ze worden aangevallen door allerlei anti-drone-maatregelen zoals vuur, vloeistoffen en wind. De overgebleven vier drones gaan de strijd aan in het Queen Palace, een afgeschermde ruimte waar vier partijen strijden om het erepodium. De winnaars verdelen een prijzenpot van vijftigduizend euro.

Volgens de organisatoren is het voor het eerst dat er een wedstrijd plaatsvindt gericht op het neerhalen van drones. Naast de anti-drone-competitie zijn er wedstrijden waarbij drones hindernisparcoursen afleggen. Het publiek volgt de ontwikkelingen via grote schermen, waarop beelden van dronecamera's worden getoond.

Verder is er een beursvloer waar dronebedrijven hun oplossingen tentoonstellen. Het evenement vindt plaats op vliegveld Valkenburg, waar sinds februari 2017 een speciaal indoor testcentrum voor drones is ingericht. 

DroneClash

Droneschild

Met de opkomst van drones stijgt ook het risico van die vliegende toestellen voor de omgeving. Verschillende bedrijven en overheden ontwikkelen oplossingen om gebieden en mensen te beschermen tegen pottenkijker vanuit de lucht of kwaadwillenden die via kleine onbemande toestellen aanslagen willen plegen op mensenmassa's.

Zo bouwde T-Systems een antidroneschild dat met behulp van een detectie- en frequentiescanner en radarapparatuur bepaalde gebieden onbruikbaar maakt voor drones.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Vacatures bij Politie

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-04T15:35:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.