Computable zoekt deelnemers voor securityonderzoek

Vaktitel en Xebia Security starten Security Survey

Dit artikel delen:
Onderzoek security

Wilt u weten hoe uw organisatie er op securityvlak voor staat ten op zichte van andere Nederlandse organisaties? Doe dan mee aan de Security Survey! In het jaar dat Computable vijftig jaar bestaat gaat het samen met Xebia Security toetsen hoe het met de beveiliging van en veiligheid in Nederlandse organisaties gesteld is en wie de belangrijkste securityspelers zijn. Dit onderzoek loopt tot in het derde kwartaal van 2018 en gaat op drie momenten in het nieuwe jaar resultaten opleveren.

Het onderzoek van Xebia Security en Computable richt zich op iedereen die werkt in of met ict-beveiliging. Te denken valt dan aan functies op directieniveau, zoals ciso’s, cto’s en cio’s, maar ook it-securitymanagers en security-architecten. Het onderzoek probeert de grootste securityrisico’s in kaart te brengen in en bij Nederlandse organisaties.

Software en privacy

De Security Survey richt zich vooral op de softwarematige kant van security. Daarbij draait het vooral om de manier waarop securitysoftware ontwikkeld wordt. Uiteraard wordt er ook gekeken naar de frequentie dat er nieuwe software wordt uitgebracht en de manier waarop software opgeleverd wordt. Ook het aantal analyses van kwetsbaarheden en het aantal uitgevoerde pen tests komen aan bod.

Uiteraard ontbreekt ook het onderdeel privacy niet in de Security Survey. Zo wordt gekeken naar het gevolg van het waarborgen van privacy op de snelheid van het software-ontwikkelingsproces en of hier een verbeteringsstrategie voor is. Aansluitend worden er nog zaken bevraagd als DevSecOps, de GDPR en security-audits. Het onderzoek rondt af met de vraag wie de beste organisaties zijn in het security- en privacydomein.

Doe mee aan onderzoek

Computable gaat in zijn magazine dat begin februari 2018 verschijnt de eerste, voorlopige resultaten communiceren. Dit is een opmaat naar meerdere publicaties die in mei 2018 online zullen gaan verschijnen en die gekoppeld zijn aan de start van de GDPR op 25 mei. Daarna loopt het onderzoek tot na de zomer door en zullen alle resultaten op 31 oktober en/of 1 november 2018 gepresenteerd worden tijdens de ict-vakbeurs Infosecurity.nl, waar Computable hoofdmediapartner van is.

Om tot de meest waardevolle resultaten te komen, roepen Xebia Security en Computable iedereen die werkzaam is in of met ict-security op om aan het onderzoek deel te nemen. Dit kan anoniem, personen die wel hun gegevens achterlaten kunnen het gehele rapport toegestuurd krijgen.

Wilt u weten hoe uw organisatie er op securityvlak voor staat? Doe dan nu mee aan de Security Survey!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Grappig. De survey is duidelijk door techneuten opgesteld.

Eerste vraag: Where do the biggest security risks lie in your opinion?
- On infrastructure / networking level
- On software level
- Both equally great

Het juiste antwoord staat er niet tussen... (en ik ga niet alles voorzeggen)

@Henri: als ik een gokje mag wagen: tussen de rugleuning van de stoel en het bureau :)

haha, precies.

Ik doe aan serious games en leermodules voor security awareness en techniek is zelden het probleem....

Is DevSecOps de volgende hype? Kunnen we niet de hele full stack aspecten bij elkaar gooien en dan middle management afschaffen? Scheelt een hoop hype woorden.

Ja zoals Henri en Pa Va Ke al aangeven het probleem is vaak PICNIC (Problem In Chair Not In Computer)

Wij merken dat ook vaak als we een audit uitvoeren dat het technisch niet eens al te slecht is maar de mw's vaak niet of nauwelijks zijn geïnformeerd/geïnstrueerd!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-21T11:58:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.