Vraag naar securityspecialisten fors gestegen

Dit artikel delen:
Sollicitatiegesprek

In het vierde kwartaal van 2017 is de vraag naar securityspecialisten fors gestegen. Het aantal vacatures groeide met 45 procent ten opzichte van het derde kwartaal. Er werden bijna 60 procent meer vacatures voor securityspecialisten geplaatst dan in het tweede kwartaal van 2017.

Dat concludeert iSense ICT Professionals na een analyse van online vacatures binnen de Nederlandse ict-sector. Volgens de recruiter groeit de behoefte aan securityspecialisten sneller dan ooit. Ten opzichte van het tweede kwartaal van 2017 zijn er bijna 60 procent meer vacatures geplaatst voor deze groep ict’ers. Ook in vergelijking met het derde kwartaal zet de stijgende lijn door: 'met 45 procent is dit de grootste stijging die we dit kwartaal signaleerde, aldus het persbericht van iSense.

Uit de analyse van de vacatures blijkt overigens dat de vraag naar .NET-ontwikkelaars, PHP-ontwikkelaars en erp-consultants het grootst is. Daarna volgen de securityspecialisten. Ook de vraag naar Java-specialisten en testers zit volgens de analyse van iSense in de lift.

Gelet op verschillende branches valt het hen op dat de vraag naar ict-personeel vooral hoog is in de financiële branches. 'Het aantal geplaatste vacatures laat een constant stijgende lijn zien. Ten opzichte van het laatste kwartaal van 2016 zien we een stijging van 56 procent.'

Het onderwijs laat een ander beeld zien, daar daalt de vraag naar ict'ers. 'In deze branche worden sinds het eerste kwartaal van 2016 structureel minder vacatures geplaatst. Opmerkelijk, omdat het aantal vacatures bij andere branches juist toeneemt', aldus de recruiter.

Aantal vacatures gestegen

In het laatste kwartaal van 2017 is het totale aantal ict-vacatures significant gestegen. iSense ICT Professionals signaleert in de arbeidsmarktrapportage over 2017 een stijging van 20,9 procent in het aantal online geplaatste ict-vacatures. Ten opzichte van het laatste kwartaal van 2016 zijn er zelfs 23,7 procent meer ict-vacatures online geplaatst. Een verrassende ontwikkeling, omdat iSense in de vorige rapportage nog een daling van 7,3 procent constateerde.

Vacatures in mkb gestegen

Isense: 'Als we kijken naar de ontwikkeling van het aantal vacatures bij ondernemingen van verschillende groottes dan zien we een opvallende trend. Organisaties van vijftig tot duizend of meer medewerkers plaatsten de laatste drie jaar grofweg hetzelfde aantal vacatures; er was slechts een lichte, geleidelijke stijging te ontdekken. De grootste stijgingen zien we bij organisaties die één tot vijftig medewerkers in dienst hebben. Bijna een derde van alle ict-vacatures staat open bij organisaties tot tien medewerkers.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-23T10:33:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.