ABN Amro investeert in Zweeds BehavioSec

Security-specialist haalt 14,1 miljoen euro op

Dit artikel delen:
fintech

Het Zweedse cybersecuritybedrijf BehavioSec haalt tijdens een Series B-investeringsronde 17,5 miljoen dollar op. Dat is omgerekend zo'n 14,1 miljoen euro. Nieuwe investeerders zijn ABN Amro (via het Digital Impact Fund) en Cisco Investments. Ook de bestaande geldschieters, het Amerikaanse Trident Capital Cybersecurity, het Scandinavische Conor Venture Partners en Octopus Ventures uit Londen en New York, participeren in de nieuwe investeringsronde.

Behaviosec, opgericht in 2006, levert identiteit- en toegangsmanagement (iam)-tools. Via gedragsanalyses op zowel mobiele apparaten als desktops creëert de software een digitale vingerafdruk van de gebruikers. Dit voorkomt naar eigen zeggen (identiteits)fraude.

Het Zweedse bedrijf rondde nu zijn tweede investeringsronde af. Deze werd geleid door de Amerikaanse investeerder Trident Capital Cybersecurity. Alberto Yepez en Ken Gonzalez van dat bedrijf treden toe tot raad van bestuur van Behaviosec. In totaal werd 17,5 miljoen dollar (14,1 miljoen euro) opgehaald bij het genoemde Trident Capital, ABN Amro, Cisco Investments, Octopus Ventures en Conor Venture Partners. Het bedrijf wil hiermee zijn wereldwijde activiteiten uitbreiden en zijn hoofdkantoor van Stockholm naar de Verenigde Staten verplaatsen.

ABN Amro

Via het Digital Impact Fund (DIF) investeert ABN Amro in innovatieve startups die zich bezighouden met digitalisering van financiële producten en diensten. Het fonds bestaat uit tien miljoen euro. Via zijn investering in BehavioSec krijgt de bank toegang tot cybersecuritytechnieken. Het gaat onderzoeken hoe de beveiligingstechniek kan worden ingezet voor de klanten van de bank. Daarnaast krijgt ABN Amro via zijn aandeel in BehavioSec toegang tot een ecosysteem van investeerders en bedrijven op het terrein van cybersecurity.

Behaviosec beschikt over een hoofdkantoor in Stockholm en verkooplocaties in Londen, Palo Alto en Hong Kong. De research- en development-afdeling is gevestigd in het Zweedse Luleå, waar het bedrijf zijn oorsprong vindt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-30T10:37:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.