'Stap van politie naar Deloitte was cultuurschok'

Inge Philips-Bryan over overstap van politie naar adviespraktijk

Dit artikel delen:

'Het was een behoorlijke cultuurschok', zo blikt Inge Philips-Bryan terug op haar overstap van de politie naar de cyberrisk-tak van Deloitte. Daar werd ze eind 2016 benoemd tot directeur. In een interview met Computable vertelt ze hoe haar nieuwe rol vorm kreeg en over haar missie om bedrijven en de maatschappij meer weerbaar te maken tegen steeds grotere en geavanceerde cyberaanvallen.

Over de overstap van de politie naar Deloitte zegt Philips: ‘Het zijn uitersten van elkaar en het was daardoor een behoorlijke cultuurschok.’ Ze doelt daarmee onder andere op het grote leeftijdsverschil tussen de politietop en de adviespraktijk.

Hoewel ze het familiegevoel van haar oud-collega's mist, is ze blij dat ze in haar nieuwe rol vooraf een vuist kan maken tegen cybercrime en niet alleen na een incident de opsporing kan inzetten.

Philips breekt in het interview een lans voor meer samenwerking tussen bedrijven en overheden. Ze benadrukt dat betere samenwerkingen incidenten kunnen voorkomen. 

Privacy

Ook stelt ze dat veel bedrijven met de GDPR voor de deur (EU-wet rondom data en privacy) teveel gericht zijn op privacy, terwijl cybersecurity veel meer behelst dan alleen de beveiliging van privacygevoelige data. 'Het is mijn missie om het land veiliger te maken', aldus Philips. 

Lees hier het hele interview 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-05T08:31:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.