G Data beveiligt onderwijsdevices The Rent Company

Dit artikel delen:
jongeren

The Rent Company, verhuurder van devices voor leerlingen en docenten in het voortgezet onderwijs, gaat in zee met it-beveiliger G Data. Concreet houdt de deal in dat klanten van The Rent Company hun apparaten kunnen beveiligen met de beveiligingssoftware van G Data.

" We zien dat veel leerlingen te maken krijgen met ransomware en andere virussen die ernstige schade kunnen aanrichten. "

Ronald van den Boogaard, oprichter en directeur van The Rent Company was al enige tijd op zoek naar een goede partner voor de beveiliging van zijn Windows-devices: ‘Nederlandse kinderen zijn online roekelozer dan hun leeftijdsgenoten uit andere Europese landen, zo blijkt uit onderzoek van Opinion Matters. We zien dan ook dat veel leerlingen te maken krijgen met ransomware en andere virussen die ernstige schade kunnen aanrichten. Daarnaast kregen wij van ouders van leerlingen ook regelmatig de vraag voor een mogelijkheid tot ouderlijk toezicht. Een goede beveiliging met uitgebreidere functionaliteiten is dan ook erg belangrijk. Omdat G Data Internet Security altijd goed wordt gewaardeerd bij tests van bijvoorbeeld de Consumentenbond, hebben wij gekozen voor G Data als vaste it-beveiligingspartner’. 

Werking

Bij de onderwijsinstellingen waarmee The Rent Company een contract heeft, kunnen leerlingen een laptop, chromebook of tablet huren met een mogelijkheid tot overname van de apparatuur aan het einde van de looptijd.  Met het zogenaamde ‘Easy4u abonnement’, wordt in geval van storingen of andere problemen, een leenlaptop ter beschikking gesteld aan de leerling, terwijl The Rent Company het apparaat repareert. Om het apparaat te beveiligen tegen virussen en malware kan er additioneel gekozen worden voor een abonnement van G Data Internet Security dat aansluit bij het huurabonnement van de laptop.

It in het onderwijs: IPON 2018

Zowel The Rent Company als G Data staan vandaag en morgen, 7 en 8 februari 2018, op Ipon 2018, een vakbeurs over it in het onderwijs. De summit wordt gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. The Rent Company staat op stand B069 en G Data op A081.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-07T11:35:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.