Google gaat alle onveilige websites markeren

Dit artikel delen:
internet

Vanaf juli dit jaar zal de nieuwste versie van Google Chrome alle websites zonder https-verbinding als ‘niet veilig’ ('not secure') markeren. Nu gebeurt dit niet in alle gevallen. Het zoekmachineconcern stelt tools beschikbaar waarmee ontwikkelaars van websites de https-encryptie kunnen invoeren.

HyperText Transfer Protocol Secure, afgekort https, is een uitbreiding op het http-protocol voor veilige communicatie binnen een computernetwerk. In https is het communicatieprotocol geëncrypt middels een 'transport layer security '(tls) of zijn voorganger secure sockets layer (ssl).

Websites met een tls- of ssl-certificaat tonen een groen slotje in de adresbalk en worden als ‘veilig’ gemarkeerd door Google Chrome. Websites zonder zo'n certificaat krijgen geen slotje en worden doorgaans ook als ‘niet veilig’ gemarkeerd. Vanaf juli zal de nieuwste versie (68) van Chrome dit consequent doen voor alle http-websites, laat Google in een blog weten.

Het bedrijf schrijft dat ontwikkelaars die een website willen migreren naar https gebruik kunnen maken van de meest recente Node CLI-versie van Lighthouse, een geautomatiseerde tool om webpagina's te verbeteren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Vreemde koptekst.
Sinds wanneer is een website "onveilig" die wat beeldjes en tekst laat zien zonder kontaktformulieren o.i.d.
Google wil weer eens een tool promoten. Is dat om nog meer te tracken?
HTTPS is goed, maar niet altijd nodig, overdrijven is ook een kunst.

@Jan Ik denk er precies zo over, als het gaat om een paar tekstjes en plaatjes wat een onzin met dat https. En dat van Google, de opper datagraaier.

Eens met Jan. Daarnaast gaan malware makers hier gewoon op inspelen. DNS hooks voor de client schrijven met eigen certificaten voor dubieuze servers door hackers.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-12T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.