Norea helpt it-auditors met AVG

Dit artikel delen:
Hulp

Norea, de beroepsorganisatie van it-auditors, heeft een Privacy Control Framework (PCF) ontwikkeld. Dit raamwerk helpt it-auditors bij een objectieve beoordeling van de manier waarop een organisatie persoonsgegevens verwerkt. Dit om inzichtelijk te maken of de organisatie voldoet aan de gestelde eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG ofwel GDPR).

Het privacyraamwerk helpt gekwalificeerde it-auditors bij het opstellen van een assurance-verklaring. Volgens Norea komt deze overeen met de internationaal erkende assurance-standaarden (ISEA). Het raamwerk helpt om te oordelen of de organisatie voldoet aan de belangrijkste eisen die de AVG stelt op het gebied van de verwerking van persoonsgegevens.

Die beoordeling is volgens de beroepsorganisatie gebaseerd op een risicobenadering en een informatie-levenscyclusmodel rondom de verwerking van persoonsgegevens. Aan de hand van de doelstellingen van de organisatie en het register van verwerkingen worden de noodzakelijke controlemaatregelen systematisch geëvalueerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-18T09:19:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.