Managed hosting door True

BT en Europol werken samen bij cyberdreigingen

 

Hacker

BT sluit een ‘memorandum van overeenstemming’ met Europol, het agentschap van de Europese Unie voor politionele samenwerking. De twee organisaties gaan kennis over grote cyberdreigingen en -aanvallen delen.

De bedoeling van het memorandum is het creëren van veiligere cyberomgevingen voor burgers, bedrijven en overheden, zo klinkt het in een persbericht. De overeenkomst, die door beide partijen ondertekend werd op het hoofdkantoor van Europol in Den Haag, biedt een framework voor BT en Europol om dreigingsinformatie en informatie over trends in cyberveiligheid, technische kennis en best practices uit de sector met elkaar te delen.

‘De ondertekening van dit 'memorandum of understanding' tussen Europol en BT zal onze capaciteiten verbeteren en onze effectiviteit verhogen bij het voorkomen, vervolgen en verstoren van cybercriminaliteit’, zegt Steven Wilson, head of business, European Cybercrime Centre (EC3). ‘Een dergelijke samenwerking tussen Europol en de industrie is de meest effectieve manier om cyberspace voor Europese burgers en bedrijven te waarborgen.’

BT werkt met meerdere concurrenten en wethandhavingsinstanties samen om inlichtingen rond cybercriminaliteit te delen. Eerder dit jaar zette het bedrijf een portaal online (het Malware Information Sharing Platform) om informatie rond schadelijkse software en websites onder isp’s te verspreiden. Sindsdien werden al ruim tweehonderdduizend schadelijke domeinen geïdentificeerd.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6361550). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.