Malafide website-detector wint Dutch Open Hackathon

Dit artikel delen:

Het team Crimebusterbot wint de Dutch Open Hackathon 2018, die afgelopen weekend in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer plaatsvond. Zij ontwikkelden een tool voor het identificeren van malafide websites. De winnaars ontvingen 7500 euro en de pioniersprijs van het SIDN Fonds.

De oplossing van Crimebusterbot is een automatische bot die malafide websites opspoort. Via webcrawling-informatie en het uitvoeren van een dns-analyse kan de bot complete netwerken van malafide websites blootleggen. De tool gebruikt machine learning-technieken zodat het automatisch websites aanmerkt als mogelijk malafide. De oplossing moet de Politie en SIDN ondersteunen in hun strijd tegen deze vorm van cybercrime.

De jury kroont Crimebusterbot tot winnaar omdat het een relevant probleem aanpakt. Tevens goed gebruikmaakt van de data die de partners beschikbaar hebben gesteld. Crimebusterbot maakt gebruik van de datasets van het Kadaster, Politie en SIDN.

De tweede prijs van de Dutch Open Hackathon ging naar team Syntax; voor de ontwikkeling van www.afwijken.com. Dit is een platform dat mensen helpt de perfecte woonruimte buiten de grote steden te vinden, afgestemd op hun specifieke behoeften, zoals veiligheid, beschikbare scholen en prijs.

De publieksprijs ging naar A-ware International voor de ontwikkeling van een online wedstrijd die consumenten bewuster moet maken van de gevaren van ransomware. Sharefox, een applicatie voor het veilig delen van bestanden, won de incubatieprijs.

Dutch Open Hackathon 2018

De Dutch Open Hackathon is een initiatief van Stichting Dutch Open Innovation, Big Data Innovatiehub, het Kadaster, Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (Kivi), KPN, Politie, PostNL en SIDN.

Tijdens de hackaton werden deelnemers uitgedaagd om binnen 36 uur creatieve oplossingen en toepassingen te bedenken voor verschillende uitdagingen. Hiervoor kregen ze toegang tot de datasets en api’s van onder meer Headfirst, het Kadaster, KPN, Politie, PostNL en SIDN.

Aan deze vierde editie deden ruim honderd ontwikkelaars uit binnen- en buitenland mee. Dat was goed voor in totaal 23 teams.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-29T11:49:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.