Managed hosting door True

Fortinet neemt Bradford Networks over

 

De Amerikaanse security-specialist Fortinet neemt het eveneens Amerikaanse Bradford Networks over. Die laatste maakt systemen die de toegang tot netwerken regelen. Een overnameprijs is niet bekendgemaakt.

Bradford Networks levert oplossingen voor het beheer van de netwerktoegang, onder meer voor byod-, IoT- en endpointbeveiliging. De producten van het bedrijf bieden een overzicht van alle endpoints en apparaten binnen een netwerk, maken een dynamisch beheer van de netwerktoegang mogelijk en zorgen voor een geautomatiseerde respons in het geval er incidenten zijn.

Met de overname kan Fortinet’s Security Fabric gemakkelijker ingezet worden om bijvoorbeeld oplossingen voor IoT-beheer te combineren met toegangsbeheer. ‘Grote bedrijven blijven een sterke groei ondervinden van het netwerkverkeer en het aantal apparaten en gebruikers dat toegang tot hun netwerk zoekt’, zegt Fortinet-ceo Ken Xie. ‘De kans op beveiligingsincidenten groeit daarmee exponentieel. Volgens een recent onderzoek door Forrester is 82 procent van alle bedrijven niet in staat tot het detecteren van alle apparaten die een verbinding met hun netwerk maken. De integratie van de technologie van Bradford Networks met de Security Fabric van Fortinet biedt grote ondernemingen het continue overzicht, de microsegmentatie en besturingstechnologie die ze nodig hebben om cyberbedreigingen in de kiem te smoren en onbetrouwbare apparaten uit het netwerk te weren.’

Fortinet verwacht niet dat de overname noemenswaardige gevolgen zal hebben voor zijn financiële prestaties in het tweede kwartaal of voor zijn verwachtingen voor het lopende boekjaar.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6372168). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.