Dit jaar al twee keer zoveel kwaadaardige code

Dit artikel delen:

Dit jaar zijn er al twee keer zoveel virussen en wormen gemeld vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt antivirussoftware-leverancier Trend Micro.

In de maand mei werden in totaal 1505 nieuwe gevallen van schadelijke code gemeld. Dat is het laagste aantal van dit jaar en 23 procent minder dan vorige maand.

 

Na de eerste vijf maanden van 2004 stond de teller op vierduizend meldingen van schadelijke code. Dit jaar is dat ruimschoots overtroffen toen de grens van achtduizend overschreden werd. Op de lijst domineerden Trojans (881), gevolgd door wormen (379). Voorbeelden van actieve wormen zijn Wurmark.j, Sober.s en Mytob.

Wurmark.j laat niet alleen spyware achter op geïnfecteerde machines, maar heeft ook keylogging-mogelijkheden, waardoor allerlei persoonlijke en financiële informatie verzameld kan worden. De nieuwe worm Sober.s gebruikt Engels- en Duitstalige mails om gebruikers te verleiden om een bijlage te openen, aldus Trend Micro. Twee varianten (.ed en .eg) van de Mytob-worm volgden elkaar snel op. Deze bot-worm verstuurt massamailings en zorgde voor veel infecties in Australië en Japan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-01T11:22:00.000Z Kim Loohuis


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.