Cyberaanval legt website HCC plat

Dit artikel delen:
Cybercrime

HCC, een in 1977 opgerichte vereniging voor computergebruikers, is getroffen door een cyberaanval. De website van HCC, zo ook die van gerelateerde partijen als PC-Active, de Vraagbaak, HCC!forums en Kadernet, zijn om diezelfde reden niet bereikbaar. Dit maakt HCC bekend op hun eigen Facebook-pagina.

‘Hoewel alle software en firmware up-to-date waren, heeft deze aanval veel schade kunnen aanrichten, zowel software- als hardwarematig’, aldus HCC, die laat weten gezien de impact van de ‘zware cyberaanval’ nog geen idee te hebben wanneer de website weer volledig is hersteld. Ook spreekt de vereniging over het eventueel vervangen van hardware.

Inmiddels is de website weer in de lucht, maar laat deze enkel een onderhoudsbericht zien met dezelfde mededeling zoals gepubliceerd op Facebook. Hoewel de ledenadministratie door de aanval een aantal systemen niet kan gebruiken, is het voor leden wel mogelijk om HCC te bereiken via het HCC!net e-mailadres en webmail.

Website vernieuwd na eerder datalek

In 2015 werd HCC nog getroffen door een groot datalek, nadat er een lek ontstond door het gebruik van een verouderde Joomla-website. Destijds gebruikt door de Seniorenacademie van HCC. Gegevens van duizenden mensen kwamen op straat te liggen. De vereniging, bestaande uit bijna vijftigduizend leden, heeft mede om die reden in 2016 zijn website volledig vernieuwd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-04T09:30:00.000Z Zamire Willems
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.