NFIR slokt branchegenoot True Access op

Dit artikel delen:

NFIR heeft branchegenoot True Access (True-xs) overgenomen. Met de overname wil NFIR het totale pakket op het gebied van cybersecurity bieden.

Met het ingaan van de AVG, en de daarbij behorende verscherpte regelgeving voor gegevensbescherming en het melden van datalekken, stijgt de vraag naar de geavanceerde forensische it-dienstverlening. Door de expertise van beide bedrijven te bundelen, wil NFIR zijn specialisten dag en nacht binnen enkele uren ter plaatse hebben om digitale incidenten onder controle te krijgen. Omdat True-xs hiervoor bovendien de benodigde justitiële toestemming in bezit heeft, is na bijvoorbeeld een datalek direct bewijs zeker te stellen en aan te dragen in gerechtelijke procedures.

Arwi van der Sluijs, algemeen directeur van de nieuwe combinatie, vertelt dat het Haagse cybersecuritybedrijf True-xs onder andere ook de zogenaamde korpschef-goedkeuring inbrengt. ‘Dit houdt in dat al onze medewerkers door de afdeling Korpscheftaken van de politie zijn gescreend. We hebben deze goedkeuring verkregen dankzij onze forensische expertise en de onderzoeksvergunning die we al in bezit hadden.’ Van der Sluijs voegt eraan toe dat vertrouwen en expertise cruciaal in zijn branche is.

Gezamenlijk kantoor

Het personeel van True-xs gaat in zijn geheel over naar NFIR en binnen afzienbare tijd zal ook een gezamenlijk kantoor in Den Haag betrokken worden. NFIR is een joint-venture van de cloud- en securityorganisatie Intermax Group en consultancy- en detacheringsbedrijf Legian.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-24T11:55:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.