Cyborg, Tony Chocolonely en politie op Infosec

Dit artikel delen:
Megafoon

Wat moet een hacker met 11 rfid-chips en 5 biomagneten in zijn lijf? Wat doet Tony Chocolonely met blockchain? En, hoe zet de politie DevOps in? Dat zijn vragen die voorbij komen tijdens het sprekersprogramma op de vakbeurzen Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo in de Jaarbeurs in Utrecht.

Tijdens die vakbeurzen op 31 oktober en 1 november 2018 heeft de redactie samen met een adviesgroep en Computable-experts een bomvol sprekersprogramma samengesteld. Eén van de sprekers is biohacker en cyborg Patrick Paumen. Hij heeft 16 implementaten (5 biomagneten en 11 rfid-transponders) in zijn lichaam en geeft zijn visie op de samensmelting van mens en technologie. Daarbij gaat hij ook in op security- en privacy-issues.  

De Nationale Politie vertelt hoe achthonderd medewerkers in één keer volledig overgegaan zijn op Agile werken en DevOps. Plaatsvervangend diensthoofd ICT Marjolein Smeets en collega’s vertellen over hoe dat project is verlopen in een wereld die in snel tempo verandert en waarin de politie snel moet inspelen op veranderingen en technologisch wendbaar moet zijn.

Tony Chocolonely komt vertellen over hun poging om blockchain in te zetten voor het controleren van de herkomst van cacaobonen. De chocolademaker zet zich in voor eerlijk geproduceerde en verhandelde chocola en bouwde een bonentracker met blockchain die de herkomst van transacties en leveringen in de supplychain moet waarborgen. Het bedrijf gaat uitgebreid in op dit project.

Gratis toegang

Schrijf u nu in voor de Computable-sessies van het onafhankelijke sprekersprogramma. Kies voor 'Programma' en scrol vervolgens in de de tab ‘filteren op de theater’ voor theater 13,14,15 en 16 ‘Powered by Computable.’

Infosecurity.nl is in combinatie met Data & Cloud Expo dé Nederlandse vakbeurs op het gebied van ict-security, datamanagement en cloud computing voor ict-managers en ict-professionals. Met ruim 150 exposanten en meer dan honderd vakinhoudelijke sessies richt het zich op ontwikkelingen binnen cyber security, cloud computing, datacenter & infrastructure optimisation, data science & management, digital transformation, it service management & control en privacy, governance & risk management. Registreer nu voor een gratis ticket.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-11T11:59:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.