Leuvense onderzoekers kraken Tesla-sleutels

Dit artikel delen:
Tesla Model S

Onderzoekers van Cosic, een Imec-onderzoeksgroep aan de KU Leuven, hebben ernstige zwakheden ontdekt in de contactloze autosleutel van de Tesla Model S. Die gebruikt verouderde en onveilige cryptografie. Ook sleutels van McLaren, Karma en Triumph motoren konden ze kopiëren.

Met een contactloze autosleutel hoeft een bestuurder niet telkens op een knopje te duwen om de auto te openen. Gewoon met de sleutel op zak komen aanwandelen, volstaat al. Dat systeem blijkt echter vrij gemakkelijk te kraken, doordat het een verouderde encryptiemethode die al meer dan tien jaar gekraakt is: DST40.

Om de signalen die de auto uitstuurt op te vangen, gebruikten de onderzoekers een Raspberry Pi-computer die met speciale antennes was uitgerust. Daarna werd het computertje in de buurt van de persoon met de sleutel geplaatst. Door ook dat signaal op te vangen, konden ze de code kraken, zelf in de auto stappen en ermee wegrijden.

De Leuvense researchers hebben eind vorig jaar Tesla en de andere merken op de hoogte gebracht van de fout. De autofabrikant heeft hen daarvoor tienduizend dollar gegeven. De sleutels die het bedrijf sinds juni van dit jaar maakt, zijn niet meer te kraken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-12T15:49:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.