Oktobermaand, cybersecuritymaand

European Cyber Security Month in Nederland centreert zich in Den Haag

Dit artikel delen:
cybersecurity

De maand oktober staat in heel Europa in het teken van cybersecurity. Van 1 tot en met 31 oktober vinden er verdeeld over 28 landen 174 activiteiten plaats, die moeten bijdragen aan de bewustwording over digitale dreigingen. Ook in Nederland!

Goede timing. Net op het moment dat GandCrab, het nieuwste gijzelvirus, via vooral Nederland en België Europa verovert, start deze maand de maand van de cybersecurity. Doel: het vergroten van de cyberveiligheid. De belangrijkste activiteiten zijn:   

One Conference (t/m 3 oktober)
Nog tot en met vandaag vindt in Den Haag de International One Conference plaats waarbij tal van sprekers het vergrootglas leggen op de nieuwste inzichten en ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity uit zowel binnen- als buitenland. Deelname aan One Conference is gratis.

Cyber Security Week (t/m 5 oktober)
Net gestart is de Cyber Security Week in Den Haag, georganiseerd door het netwerkplatform The Hague Security Delta. U kunt (gratis) deelnemen aan netwerkborrels, matchmakingevents en kennissessies over een breed scala aan onderwerpen.

Alert Online (t/m 14 oktober)
Altijd al in het hoofd van een hacker willen zitten? Of wilt u weten of uw organisatie bestemd is tegen een cybercrisis? Dan kunt u terecht bij twee van de vele initiatieven die onder campagne Alert Online van 1 tot 14 oktober worden georganiseerd. Op de agenda staan webinars, cursussen en oefeningen.

Codeweek (6 t/m 21 oktober)
Wilt u als ondernemer helpen om kinderen te interesseren voor digitale technologie, en weet u niet hoe? Doe dan inspiratie op tijdens de Codeweek. De agenda vermeldt ruim vijftig organisaties die zich inzetten om kinderen te leren programmeren, hacken of op een andere manier te laten werken aan hun digitale vaardigheden.

Nederland Internet Governance Forum (NL IGF, 11 oktober)
NL IGF is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, SIDN en ECP. Parlementariërs, ambtenaren, wetenschappers, non-profitorganisaties, bedrijfsleven en journalisten praten mee over de ontwikkeling van internet en de publieke belangen die daarbij betrokken zijn. Aanmelden kan via de website.

Week van de Veiligheid (8 t/m 14 oktober)
Ook de Week van de Veiligheid staat dit jaar in het teken van bescherming tegen cybercrime en is deze editie sterk ingericht op ondernemers. In diverse gemeentes staan activiteiten zoals trainingen, workshops en sessies op het programma.

Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo 2018

nfosecurity.nl is in combinatie met Data & Cloud Expo dé Nederlandse vakbeurs op het gebied van ict-security, datamanagement en cloud computing voor ict-managers en ict-professionals. Met ruim 150 exposanten en meer dan 100 vakinhoudelijke sessies bent u met één event op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van cyber security, cloud computing, datacenter & infrastructure optimisation, data science & management, digital transformation, it service management & control en privacy, governance & risk management. Registreer nu voor een gratis ticket.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-03T11:48:00.000Z Cees Visser


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.