Computable en HP selecteren 5 security-startups

BitSensor, Indica, Keezel, Schluss en Sec4.it strijden om promotiepakket t.w.v. 30.000 euro

Dit artikel delen:
Battle

HP en Computable hebben BitSensor, Indica, Keezel, Schluss en Sec4.it geselecteerd voor de Computable NEXT: Startup Pitch Battle tijdens het SecurITy Festival van HP op 14 november 2018 in Utrecht. De vijf security-startups werden gekozen uit tien aanmeldingen en maken nog kans op een promotiepakket dat meer dan dertigduizend euro waard is.

Computable en HP trekken samen op om Nederlandse security-startups te helpen in de competitieve markt waarin zij zich begeven. Ze organiseren daarom een competitie waarin de jonge ondernemingen worden uitgedaagd om zichzelf op inspirerende wijze te presenteren aan de Nederlandse ict-markt en zo samen tot mooie dingen en meer innovatie te komen. Het hoogtepunt van deze wedstrijd vindt plaats tijdens het SecurITy Festival van HP. Dan bepalen de vijf finalisten in een pitch battle wie de winnaar wordt.

De vijf deelnemers presenteren zich tijdens het SecurITy Festival in Computable Future Lab aan ongeveer zeshonderd it-beslissers en -beïnvloeders van Nederlands grootste commerciële bedrijven, overheden, zorginstellingen en onderwijsorganisaties.

De winnaar van de pitch battle wint een exposure pack. Daarin zit onder meer een exclusief netwerkdiner met HP Gold Partners op woensdagavond 14 november, een lunch-sessie tijdens het SecurITy Festival met een HP Chief Technologist, social media-uitingen via HP en opname in mailings naar alle deelnemers aan SecurITy Festival. De waarde van dit pakket ligt boven de 21 duizend euro. Ook stelt Computable een media pack beschikbaar, ter waarde van tienduizend euro. Hierin zitten online display, native advertising/sponsored content, social media-uitingen en newsletter promotions.

Kanshebbers

Dit zijn de vijf security-startups die zich tijdens het SecurITy Festival van HP op 14 november 2018 presenteren op Computable Future Lab en die met elkaar de pitch battle aangaan:

BitSensor
BitSensor richt zich op applicatiesecurity, monitoring en compliance. Waar security bij andere oplossingen tot aan de voordeur gaat, gaat BitSensor verder. Iemand die er aan de voordeur legitiem uitziet, kan net zoveel schade aanrichten als ieder ander. Daarom pleit BitSensor voor in-applicatie-monitoring. BitSensor integreert bij bedrijven op de applicatielaag waardoor je direct een audit-log krijgt van alles wat er gebeurt. Alle stappen die worden genomen en het resultaat op het platform, worden hierin opgeslagen. Vanuit hier kan BitSensor real-time hackers blokkeren, of GDPR compliance rapporten genereren.

Indica
Indica crawlt alle live bedrijfsdata (ook ongestructureerde data), voegt met artificial intelligence-tooling metadata toe en toont in dashboards alle databeleidsrisico’s, waaronder die op het vlak van de GDPR. De workflows helpen data officers om compliant te zijn en dit aan te tonen via real-time monitoring. Indica leest alle talen en tekens (letters, getallen, karakters) en wordt al in zeven landen toegepast. Via de Indica-cloud kan de GRC Data Discovery-service overal ter wereld worden gebruikt door partners als KPMG, EY en BDO.

Keezel
Keezel for Business biedt bescherming tegen phishing-aanvallen, ransomware en malware. Tegelijk biedt het veilige toegang tot het bedrijfsnetwerk. Het is een managed solution die de it- en compliance-manager inzicht en controle geeft in het internetgebruik buiten kantoor. Keezel is hierbij veiliger dan bestaande oplossingen zoals software-vpn en makkelijker te gebruiken, doordat het eenvoudig werkt met alle apparaten, inclusief byod. Keezel is een klein apparaat dat bedrijven gemakkelijk kunnen verstrekken aan werknemers die buiten kantoor werken.

Schluss
Schluss geeft iedereen een meervoudig versleutelde, gedistribueerde kluis die volledig client-side kan worden geopend. Het weet dus niet wie de eigenaren zijn, om zo privacy van de gebruikers te garanderen. Alleen de eigenaar heeft de sleutel. In de kluis kan iemand persoonlijke digitale gegevens kwijt. De eigenaar beslist welke organisatie, onderneming of persoon inzage krijgt in bepaalde gegevens, voor welke doel die inzage is en eventueel voor welke termijn. Ook bedrijven profiteren. Zij hebben toegang tot actuele gegevens van hun klanten, zonder alle risico’s die het zelf houden van gegevens met zich meebrengt.

Sec4.it
Sec4.it biedt security monitoring- en analytics-systeem als managed service aan. Hierdoor zijn  investeringen in dure apparatuur niet nodig en wordt uitsluitend met maandelijkse kosten gewerkt. Niet alleen analytics, maar ook geautomatiseerde response, maakt dit een krachtig wapen tegen daadwerkelijke security-aanvallen. Sec4.it combineert diverse technieken die ook proactief te werk gaan. Op deze wijze worden mogelijke lekken gedicht voordat misbruik plaatsvindt. Schade door een cyberaanval of een cryptolocker worden daarmee beperkt of zelfs voorkomen. Dit scheelt kosten in het herstel van data en imago.

Afvallers

Waar winnaars zijn, zijn ook verliezers. Helaas zijn de volgende vijf partijen niet door in de Computable NEXT: Startup Pitch Battle:

Brooklyn Partners
Brooklyn Partners bouwt een effectieve human line of defense. Met unieke security-gedragsveranderingsprogramma’s activeert Brooklyn Partners veilig gedrag bij collega’s. Door het meten, benchmarken en rapporteren van veilig gedrag, wordt deze human line of defense eindelijk stuurbaar.

DutchSec
Het is mogelijk om open en/of gesloten databronnen te combineren met erg weinig ontwikkelkosten. Met de oplossing van DutchSec krijgen organisaties snel inzicht in onbekende data, zonder veel uren in ontwikkelingen te steken. Dit is mogelijk met gestructureerde en ongestructureerde data.

Onepoint NL
Onepoint heeft een security practice gestart voor het verbeteren van bewustwording. Het bedrijf heeft een security game ontwikkeld, waarmee gebruikers security beleven, in plaats van statisch een training/workshop krijgen. Deze game is generiek ontwikkeld, waardoor hij kostenefficiënt is en zo ook het mkb kan aanspreken.

Seco-Institute
Seco-Institute levert een doorlopende leerlijn aan praktisch toepasbare security- en privacycertificeringen, verdeeld over zeven verschillende tracks die de student opleiden tot een functie in de organisatie (zoals dpo, ciso). Seco ontwikkelt cursusmateriaal en verkoopt dit wereldwijd aan opleiders. Met de Seco-cursussen heeft de opleider toegang tot 21 cursussen.

Zivver
Zivver is een gebruiksvriendelijke oplossing voor veilig mailen en bestanden delen, gewoon vanuit het vertrouwde e-mailprogramma. Daardoor voorkom je menselijke fouten, is informatie versleuteld tegen hackers en behoud je de regie over verzonden informatie. Met integraties voor Microsoft Outlook en Office 365 ondersteunt Zivver de grootste zakelijke mailclients.

HP SecurITy Festival

Tijdens het HP SecurITy Festival in de Metaal Kathedraal in Utrecht wordt u op 14 november 2018 ondergedompeld in de wereld van cybersecurity. Zo neemt Microsoft u mee in de ontwikkeling van uw beveiligingintelligentie om zo bedreigingen een stap voor te zijn.

Tijdens de spectaculaire livehacks van Deloitte ervaart u zelf hoe weinig moeite, tijd en geld het hackers kost om een gerichte aanval uit te voeren. De speeddate-sessies met de experts van HP bieden een goede mogelijkheid om gerichte vragen te stellen. Daarnaast zijn er demonstraties van HP op het gebied van pc en printer om te laten zien hoe kwetsbaar uw organisatie is en wat HP hier tegen doet.

Michael ‘MafiaBoy’ Calce zal een bijzondere presentatie houden en Boris Balacheff, technoloog HP Secuity Labs, geeft een inspirerende lezing over hoe de toekomst van cybersecurity eruitziet. Daarnaast zijn er hapjes en drankjes, biedt het SecurITy Festival netwerkmogelijkheden en kunt u dus ook nog getuige zijn van de Computable NEXT: Startup Pitch Battle, waarin vijf startups vertellen hoe zij beveiligingsvraagstukken oplossen.

Registreer u voor het HP SecurITy Festival

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-02T11:58:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.