Schluss wint startup pitch op HP Security Festival

Dit artikel delen:

Sander Hulsman (links) met de winnaars van Schluss (foto: Justus Hemelaar)

Schluss is tijdens het HP Security Festival uitgeroepen tot 'beste cyber security startup van Nederland'. Voor de zogeheten Computable NEXT: Startup Pitch Battle waren vijf startups geselecteerd. De jury prees de datakluis van Schluss waarmee het vraagstuk rondom dataeigenaarschap is op te lossen. Schluss krijgt een prijzenpakket ter waarde van ruim dertigduizend euro.

De eerste editie van het HP Security Festival vond op 14 november plaats in de Metaal Kathedraal in Utrecht. Het festival stond in het teken stond van hacking en counter hacking. Onderdeel van het programma was de Computable NEXT: Startup Pitch Battle; vijf startups kregen er de mogelijkheid om zich te tonen aan het publiek. Het betrof BitSensor, Indica, Keezel, Sec4IT en Schluss. Een jury, waarin afgevaardigden van HP Inc, Deloitte en Computable zaten, bepaalde welke startup in hun ogen de meest veelbelovende security-oplossing ontwikkelt.

Schluss werd tot winnaar uitgeroepen. Het bedrijf ontwikkelt een digitale kluis waarin de gebruiker alle eigen data kan opslaan. De gebruiker bepaalt vervolgens zelf aan wie toestemming wordt verleend om een deel van de data te gebruiken, waarvoor de data gebruikt mag worden en hoe lang toestemming wordt verleend om de data de gebruiken. Met deze kluis verwacht de startup een oplossing te bieden voor het realiseren van online privacy, een actueel vraagstuk waar veel bedrijven op inspringen.

Juryvoorzitter en Computable-hoofdredacteur Sander Hulsman prees de benadering van Schluss. 'Ik hoop dat het winnen van deze prijs een steuntje in de rug is voor een team dat nog jaren hard zal moeten werken voordat deze oplossing op grote schaal geadopteerd is.'

Naast de startups waren ook gevestigde bedrijven op het evenement aanwezig om bezoekers inzage te geven in de actuele uitdagingen op het gebied van cyber veiligheid. Zo trok adviesbureau Deloitte de aandacht door dezelfde apparatuur uit te stallen als de vier Russische geheim agenten bij zich hadden toen zij door de AIVD betrapt werden en er werd gedemonstreerd hoe de Russen te werk zijn gegaan.

De bekende Canadese hacker Michael - MafiaBoy - Calce - tegenwoordig de huidige voorzitter van de it-beveiligingsadviesraad van HP - was er als publiekstrekker.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-15T17:57:00.000Z Justus Hemelaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.