Trend Micro en Moxa gaan IIoT-omgevingen beveiligen

Dit artikel delen:
Robot

De Japanse it-beveiliger Trend Micro gaat samen met het Amerikaanse Moxa, specialist op het gebied van communicatie en industriële netwerken, een joint venture oprichten: TXOne Networks. Die focust op de security-behoeften binnen hedendaagse industrial internet of things (IIoT-omgevingen, zoals smart manufacturing, smart city en smart energy.

Van oudsher werken it (informatietechnologie) en ot (operationele technologie) binnen de industrie als geïsoleerde, onafhankelijke eilanden, met gescheiden teams en elk hun eigen eisen en doelstellingen. Veel machines en apparaten in organisaties zijn oorspronkelijk niet bedoeld voor een koppeling met het bedrijfsnetwerk, waardoor ze vaak niet eenvoudig geüpdatet of gepatched kunnen worden. Dat is de markt die TXOne voor ogen heeft.

TXOne Networks gaat security gateways, endpoint agents en netwerksegmentatie ontwikkelen die inzicht moet geven in operationele technologie en apparatuur en deze beter moet beschermen en beheren. ‘In tegenstelling tot sommige oplossingen die enkel gefocust zijn op het - via detectie - beschermen van de middelen die zich het dichtst bij de it-laag bevinden, zit TXOne Networks dicht op de ot-laag. Het biedt proactieve, actuele en eenvoudig implementeerbare oplossingen om de wereld van ics (industrial control systems) te beschermen’, klinkt het in een persbericht.

‘Deze samenwerking met Moxa combineert in totaal meer dan zestig jaar ervaring en maakt het mogelijk om beter inzicht te krijgen in en bescherming te bieden aan een groter deel van organisaties, inclusief deze belangrijke maar vaak overgeslagen ot-omgevingen’, zegt Trend Micro-ceo Eva Chen.

Vorige week kondigden ook Siemens en Aruba aan dat ze gaan samenwerken rond IioT.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-19T16:53:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.