Cryptomining rukt op, ransomware neemt af

Dit artikel delen:

Gemiddeld twintig procent van de bedrijven wereldwijd wordt nog wekelijks getroffen door cryptomining. Dat schrijft beveiliger Check Point Security in een nieuw rapport. Een op drie kreeg te maken met mobiele malware, en slechts vier procent met ransomware in de afgelopen twaalf maanden.

Meld u gratis aan voor Infosecurity.be, Data & Cloud Expo 2020

Wilt u alles weten over de laatste digitale ontwikkelingen, innovaties en trends in ict? Breng dan een bezoek aan Infosecurity.be, Data & Cloud Expo van 18 & 19 maart 2020.

Cryptominers bezetten de top vier van de meest voorkomende soorten malware en troffen wereldwijd 37 procent van de organisaties in 2018, zegt Check Point Security. Ondanks een waardedaling van alle cryptovaluta’s wordt nog steeds twintig procent van de bedrijven wekelijks getroffen door cryptomining-aanvallen. Bovendien zijn cryptominers recent geëvolueerd, zodanig dat ze kwetsbaarheden uitbuiten en sandboxes en beveiligingsproducten omzeilen om zo hun besmettingsgraad te verhogen.

Ook mobiele malware blijft een plaag. Wereldwijd kreeg 33 procent van de organisaties er mee te maken. De drie belangrijkste soorten hadden het allen gemunt op het besturingssysteem Android. In 2018 waren er verschillende gevallen van mobiele malware die vooraf geïnstalleerd was op toestellen en van apps in appwinkels die in feite verholen malware waren.

Bots waren het op twee na meest voorkomende soort malware: 18 procent van de organisaties werd getroffen door bots die DDoS-aanvallen lanceren en andere malware verspreiden. Besmetting door bots speelde ook een belangrijke rol in bijna de helft van de ondernemingen die in 2018 te maken kregen met een DDoS-aanval.

Opvallend: ransomware-aanvallen kennen daarentegen een terugval. Ransomware werd in 2018 veel minder gebruikt en trof wereldwijd slechts vier procent van de organisaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-24T11:01:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.