NN koppelt verzekering met cybersecurity MMOX

Dit artikel delen:

Verzekeraar Nationale Nederlanden en de Haagse cyberdreigingsspecialist MMOX introduceren een cyberbeveiligingsoplossing voor het mkb. Het gaat om software, hardware, een herstelservice en een verzekering die ook de indirecte schade van beveiligingsincidenten dekt. De oplossing is ontwikkeld in Sparklab, het innovatielab van Nationale Nederlanden.

In dat lab werkt MMOX, onderdeel van het Nederlands Cyber Collectief, aan pilots voor cybersecurity in het mkb. Matthijs Blokker, directeur van MMOX, licht toe: ‘We hebben al langer ervaring met early warning systems voor grote bedrijven en overheden. Voor deze oplossing met Nationale Nederlanden hebben we cyber treat intelligence vertaald naar een oplossing voor het mkb.'

Blokker vertelt dat Nationale Nederlanden de propositie heeft bepaald voor de mkb-markt. Zijn bedrijf zorgt voor de technische oplossingen. Het securitybedrijf levert MMOX Smart, een box met slimme software die als een poortwachter voor het bedrijfsnetwerk wordt aangesloten. Het vangt potentiële dreigingen af voordat ze in het netwerk belanden. Het filtert wat niet in het netwerk thuishoort. Die oplossing duikt al op bij grote bedrijven en overheden en is nu geschikt gemaakt voor de inzet in het mkb.

MMOX ontwikkelt samen met een Israëlische partner securitytoepassingen voor overheden en grote bedrijven. Die systemen detecteren dreigingen nog voordat ze de netwerken van die organisaties bereiken. Blokker legt uit dat dit gebeurt met de vierde-generatie-honeypots (detectiemechanisme in cybersecurity) waarbij met polyformische sensoren gemeten wordt welke bedrijven aangevallen worden. Zo wordt op basis van analyse van echte aanvalsdata ingegrepen en moeten zogenoemde false positives worden uitgesloten.

Verzekering en MMOX

De geleverde hardware bestaat uit een kastje van ongeveer 20x20x5 centimeter met acht functionaliteiten. ‘Het gaat om een security operation center, een netwerk operation center en een rol als chief information security officer, actieve fire walls, urchin tracking modules (utm) en verschillende dashboards’, somt Blokker op. Om veiligheidsredenen wil hij niet de volledige inhoud prijsgeven.

Naast de cybersecurity-oplossingen bestaat het aanbod ook uit een verzekering. De partijen willen zo de ondernemer volledig bijstaan op het gebied van cybersecurity. De dienst voor het voorkomen, verhelpen en vergoeden, wordt als een onestopshop aangeboden waarbij ook het kastje als dienst wordt geleverd.

De verzekering dekt behalve de kosten voor herstelwerkzaamheden ook indirecte schade. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van een verzekering van Hiscox. Naast grote gevolgen voor de eigen bedrijfsvoering zorgen securityincidenten vaak voor veel (financiële) schade bij klanten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-29T10:58:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.