Dataexpert koopt Zweedse reseller Forensic Experts

Dit artikel delen:

De Veenendaalse cyberbeveiliger Dataexpert neemt het Zweedse Forensic Experts Scandinavia AB over. Met de acquisitie wil het bedrijf zich versterken in Scandinavië. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

De partijen kwamen dit eind januari overeen.

‘De overname is een logische vervolgstap om de positie van Dataexpert in Europa te versterken. Met de nieuwe focus en kennis van het publieke en private domein in de Scandinavische landen en inzichten in de lokale cultuur en procedures streven we ook in deze landen naar een veiligere samenleving’, aldus Robbert Bakker, ceo van Dataexpert. Het productportfolio blijft nagenoeg hetzelfde als in Nederland en richt zich op digital forensics, data analytics en cybersecurity. Ook de daarbij behorende support, consultancy en training behoren tot het aanbod.

Een woordvoerster geeft aan dat het de eerste overname in Scandinavië is voor de cyberbeveiliger. 'Dataexpert is momenteel reeds actief in België en het Caribisch gebied. Scandinavië is de volgende stap en heeft nu onze focus. Uiteraard zijn we ambitieus, maar vooralsnog willen we eerst in deze drie marktgebieden ons netwerk verbreden en onze samenwerkingen uitbreiden.'

Criminaliteitsbestrijding

"Forensic Experts zet zijn activiteiten als een 'dataexpert company’ onder dezelfde naam voort."

Forensic Experts is een value added reseller van forensische, analytische en securitysoftware gevestigd in Linköping. Onder leiding van Christian Almstedt bedient het bedrijf opsporingsinstanties en commerciële organisaties van soft- en hardware ter bevordering van criminaliteitsbestrijding. Forensic Experts zet zijn activiteiten als een 'dataexpert company' onder dezelfde naam voort.

Dataexpert

Dataexpert levert producten en diensten voor de bestrijding van (computer)criminaliteit en fraude en voor incidentbeheersing. Het bedrijf is opgericht in 1990.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-19T11:10:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.