Cyberveiligheid centraal op Landelijke Veiligheidsdag

Dit artikel delen:

Demo van de hulpdiensten tijdens Landelijke Veiligheidsdag Foto: Fred Rotgans

Op zaterdag 25 mei wordt de Landelijke Veiligheidsdag in het centrum van Almere georganiseerd. Tijdens deze dag, die voor de zesde keer plaatsvindt, laten landelijke en regionale hulpdiensten zien wat hun werk precies inhoudt. Het thema van deze editie is: ‘Cyberveiligheid’.

De hulpdiensten maken bezoekers bewust van de gevaren van digitale criminaliteit. Ook besteden ze aandacht aan preventie. Het uitgangspunt van het (gratis) evenement is dat het publiek zich bewust wordt van de risico’s die samenhangen met het gebruik van sociale media en internet.

Dit gebeurt op een leuke, interactieve en verrassende manier door vertegenwoordigers van Koninklijke Landmacht, Marine, Marechaussee, politie, brandweer, GGD, ANWB, VVN, Rijkswaterstaat, Rode Kruis, CCV en Reddingsbrigade Nederland, aldus de organisatie.

Bij de organisatie van de Landelijke Veiligheidsdag zijn het Veiligheidsmuseum PIT, vastgoedeigenaren en ondernemers van Almere Centrum, Almere City Marketing en de gemeente Almere betrokken. Daarnaast werken Handhaving, ROC Flevoland, Dares en de Jeugdbrandweer mee.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-20T16:30:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.