Thales verkoopt hardwarebeveiliger nCipher aan Entrust

Bedrijfsonderdeel moet afgesplitst worden na de overname van Gemalto door Thales

Dit artikel delen:
Puzzel

De Amerikaanse specialist in oplossingen voor identiteitsmanagement, Entrust Datacard, neemt nCipher Security over van Thales. Het van oorsprong Franse Thales moet die divisie die hardwarebeveiligingsmodules uitbrengt, afstoten. Na de overname van Gemalto door Thales stelden mededingingsautoriteiten dat als voorwaarde voor de overname van die Nederlandse beveiliger. nCipher opereerde sinds het begin van 2019 zelfstandig.

nCipher is actief op de markt voor GP HSM of General Purpose Hardware Security Modules. De afdeling wordt door Thales afgesplitst omdat het eerder al het Nederlandse Gemalto had overgenomen. Die overname mocht van de mededingingsautoriteiten enkel doorgaan als Thales nCipher van de hand deed.

Thales kocht de Britse encryptiespecialist nCipher elf jaar geleden voor zo’n 100 miljoen dollar. Hoeveel Entrust er voor betaalt, is niet bekendgemaakt. Bij nCipher werken zo’n driehonderd mensen en wordt een omzet van 100 miljoen euro gedraaid. Volgens Entrust Datacard is de overname een antwoord op de gestegen vraag naar identiteitsmanagement door onder meer de GDPR en eIDAS-wetgevingen. GP HSM-apparaten zijn ook een bouwblok voor de PKI-infrastructuur (public key infrastructure) en SSL-producten (secure socket layer) die Entrust aanbiedt, aldus het bedrijf.

De overname van nCipher door Entrust zal waarschijnlijk in het tweede kwartaal van 2019 afgerond worden, als ze goedkeuring krijgt van de autoriteiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-25T10:34:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.