KnowBe4 krijgt investering van KKR

Dit artikel delen:
Groeikapitaal

De Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR neemt een minderheidsbelang in KnowBe4. Dat Amerikaanse bedrijf, met een kantoor in Utrecht, biedt een platform voor security awareness-trainingen en phishing-simulaties. Het gebruikt de investering voor de productontwikkeling van nieuwe trainingen en om internationaal te groeien. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt. De waarde van KnowBe4 wordt nu geschat op ruim zevenhonderd miljoen euro.

KnowBe4 schoolt medewerkers via een platform over cyberaanvallen, zoals phishing, malware, ceo-fraude. Dat gebeurt het door middel van trainingen en simulaties. ‘Organisaties moeten investeren in de menselijke kant van hun it-beveiliging en er is geen betere manier om dit te doen door personeel structureel te trainen en te testen tegen de constant veranderende dreiging waar ze aan blootgesteld zijn’, legt de Nederlandse KnowBe4-ceo Stu Sjouwerman uit. ‘Met de investering van KKR willen we wereldwijd blijven groeien en nieuwe security awareness-trainingen naar nieuwe markten brengen.’

KKR, dat onlangs het Nederlandse Exact Software overnam, doet de investering vanuit zijn Next Generation Technology Fund, dat geld steekt in software, beveiliging, internet, digitale media en informatiedienstverlening. De investering wordt ondersteund door Ten Eleven Ventures, een durfkapitaalinvesteerder die zich richt op digitale beveiliging.

KnowBe4’s, opgericht in 2010, bedient naar eigen zeggen ruim 23.000 organisaties in de financiële markt, gezondheidszorg, energiesector, overheid en verzekeringswezen. Naast het hoofdkantoor in de Verenigde Staten heeft KnowBe4 vestigingen in Nederland (Utrecht), Engeland, Duitsland, Zuid-Afrika en Singapore.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-04T11:42:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.