Crisissoftware Respond gaat op in Everbridge

Bedrijven koppelen software na overname Tilburgs Respond in mei 2018

Dit artikel delen:
puzzel

De Tilburgse leverancier van crisissoftware Respond koppelt zijn software met het critical event management platform van Everbridge. Deze oplossing stelt organisaties volgens de onderneming in staat om risico- en crisismanagementsituaties gemakkelijker en adequater in te perken, zodat incidenten sneller en met minder imagoschade worden afgehandeld.

Respond, dat in mei 2018 in handen kwam van het Amerikaanse Everbridge, is een organisatie die actief is bij vele overheidsorganen, zoals de Veiligheidsregio’s, het Ministerie van Defensie, Politie en Brandweer in Nederland met verschillende software die hen in staat stelt om sneller en adequater te reageren op incidenten.

Risico-data-analyse as a service

" Door het samengaan van de technologieën, waaronder NL-Alert, kunnen klanten nu dus veel specifieker kiezen naar welke doelgroep ze communiceren tijdens crisissituaties."

Managing director bij Everbridge Nederland John van Laerhoven vertelt over het samenvoegen van beide softwareplatformen. ‘Vergeleken met Everbridge was Respond erg klein, maar sterk op de overheidsmarkt. Dit is iets waar Everbridge van wil profiteren. Wij zijn groot geworden met de alarmering van de hulpverleners, maar het grote verschil met Everbridge is dat zij vier miljoen mensen in één keer kunnen bereiken, terwijl wij juist heel gericht kunnen communiceren. Door het samengaan van de technologieën, waaronder NL-Alert, kunnen klanten nu dus veel specifieker kiezen naar welke doelgroep ze communiceren tijdens crisissituaties. Ook kan Everbridge berichten coördineren tussen infosystemen en deze visualiseren, bijvoorbeeld tussen de politie, de brandweer en de ambulancediensten. Verder kunnen ze specifiek ‘targetten’ op bijvoorbeeld wijk- of regioniveau en zorgen ze in meldkamers voor een totaaloverzicht voor crisiscommunicatie. Door het samengaan bieden we nu ook ondersteuning bij het werkproces, personeelsbeveiliging en komt er een speciale ‘risico-data-analyse as a service’-feed in het platform, zodat grote klanten altijd weten waar hun personeel is en of zij gevaar lopen.’ 

Everbridge

Everbridge is in 2002, na de aanslagen van 9/11 in New York, opgericht met de visie mensen zo snel mogelijk veilig te krijgen in kritische situaties. Het bedrijf biedt hiervoor het ‘critical event management’-platform aan, dat ook is ingezet ten tijde van orkaan Sandy. Het systeem was ook actief bij de Boston Marathon-bombardementen in april 2013 en de aanslagen in Londen in 2017. In Nederland is Everbridge, na de overname van Respond, onder meer de technisch leverancier van NL-Alert.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-01T10:05:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.