BT en NAVO sluiten miljoenendeal voor netwerkdiensten

Dit artikel delen:
Navo-militairen in actie

BT levert ondersteunende netwerkdiensten aan NAVO-onderdeel dat communicatie voor militaire missies ondersteunt

De NAVO (Noord-Atlantische Verdragsorganisatie) heeft een nieuw driejarig contract gesloten met British Telecom (BT). Het gaat om een overeenkomst tussen het Communicatie en Informatiebureau (NCI) van de NAVO en BT Global Services. Die dienstentak van BT levert voor de komende drie jaar ondersteunende netwerkdiensten aan het militaire bondgenootschap. Het contract heeft een waarde van 5,9 miljoen euro.

BT verbindt wereldwijd meer dan zeventig NAVO-locaties, waaronder de 29 lidstaten van het bondgenootschap. De nieuwe overeenkomst is een samenvoeging (consolidatie) van meerdere contracten met BT. Het contract moet zorgen voor efficiënter en kosteneffectief beheer van de ict-systemen. Bovendien moet het onderhoud en beheer van de informatiesystemen op het NAVO-hoofdkantoor in Brussel gewaarborgd zijn, schrijft het NAVO-onderdeel in een persbericht.

BT levert ondersteunende netwerkdiensten voor systemen tijdens militaire missies. Het sluit ook aan op de digitale transformatie die de NAVO doormaakt. In onderstaande video vertelt Kevin Scheid, directeur van het NAVO-onderdeel NCI, over de digitale transformatie van de organisatie.  

NCI is sinds de oprichting verantwoordelijk voor de uitwisseling van informatie tussen lidstaten. In die uitwisseling speelt digitalisering een steeds grotere rol. Het gaat om gezamenlijke verdedigingsmissies en informatie-uitwisseling tussen militairen, de luchtmacht en marine van lidstaten.

Digitale transformatie NAVO

Datacenters en cyberveiligheid

Er wordt flink geïnvesteerd in wereldwijde communicatienetwerken. Later dit jaar moeten vier nieuwe grondstations voor satellietcommunicatie in gebruik worden genomen. Daarmee brengt de organisatie het aantal stations terug van vier naar zeven.

Digitalisering is een belangrijke factor binnen de NAVO stelt NCI-directeur Scheid. In een serie video’s over de digitale ambities van de NAVO noemt hij onder meer een opleidings- en trainingsinstituut in Portugal. De renovatie en uitbreiding van het securitycentrum  de NAVO in Den Haag en de verhuizing naar een nieuw hoofdkwartier in Brussel.

Ook vindt een datacenterconsolidatie plaats waarbij servers worden gecentraliseerd in drie datacenters. Dat moet zorgen voor beter beheer tegen cyberdreigingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-08T11:32:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.