Hackers dringen Microsoft Outlook binnen

Dit artikel delen:

Microsoft meldt dat hackers een onbekend aantal mail-accounts in Outlook zijn binnengedrongen. Het gaat om een lek dat tussen 1 januari 2019 en 28 maart 2019 aanwezig was en inmiddels is gedicht. Cybercriminelen kregen toegang tot de inbox van de webmail-accounts door de aanmeldgegevens van een supportmedewerker van Microsoft te manipuleren.

Microsoft meldt in een mail aan slachtoffers van de aanval dat de hackers geen inzage hebben gehad tot de inhoud van mails. Wel hebben ze onderwerpregels, mailadressen van contacten en de bestandsnamen van bijlagen kunnen bekijken.

Het bedrijf adviseert gebruikers hun wachtwoord te wijzigen en om niet te reageren op emails van onduidelijke afzenders, omdat deze mogelijk spam en kwaadaardige links bevatten.

Het is niet bekend hoeveel accounts er zijn gehackt. Volgens Microsoft zijn alle gebruikers waarvan het Outlook-account is gehackt ingelicht en is het beveiligingslek gedicht.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De kop van dit artikel is verkeerd en zal een hoop mensen onnodig doen schrikken.
Het gaat hier niet om Outlook, maar over de gratis consumenten versie van Microsoft Web Mail (Outlook.com).

Ik snap dat een degelijk ' spannende titel' meer mensen verleidt tot klkken (clickbait), maar als het gaat om het gevoel van veiligheid en de reputatie van een bedrijf ben ik van mening dat dit aangepast dient te worden.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-15T11:05:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.