iWelcome koopt Roemeense authenticator Unloq

Dit artikel delen:
Authenticatie

iWelcome, een aanbieder van identity & access management (iam) als cloudoplossing uit Amersfoort, heeft Unloq overgenomen. Dit is een Roemeense leverancier van authenticatiesoftware en mobiele technologie. De overname versterkt het productportfolio van iWelcome in Europa. Beide partijen werkten sinds 2016 samen als partners.

Unloq is een ontwikkelaar van authenticatie- en autorisatiesoftware die apps en portals beveiligt zonder dat gebruikers wachtwoorden hoeven te onthouden. Naast meerdere manieren om gebruikers te identificeren, is het bedrijf ook actief op het gebied van encryptie. iWelcome wordt eigenaar van de Unloq multifactor-authenticatie-app en de mobiele technologie die Unloq heeft ontwikkeld.

'Wij hebben grote klanten die hun zakelijke gebruikers toegang willen geven tot online-diensten en apps. We gaan de technologie in eerste instantie voor deze klanten inzetten', licht Danny de Vreeze, oprichter en directeur van iWelcome toe in een persbericht. 'Het gaat dan om bijvoorbeeld systeembeheerders of andere gebruikers die toegangsrechten voor applicaties en diensten kunnen beheren en accounts kunnen aanmaken.'

Push & wipe

Naast het aanbieden van de authenticatiefunctionaliteit, wordt de aangekochte technologie ook gebruikt om het iWelcome-platform versneld verder te ontwikkelen. Unlog beschikt over mobiele ‘push-and-swipe’-technologie die de basis vormt voor een aantal toepassingen, waaronder het geven en registreren van toestemming voor gebruik van data en cookies binnen apps. Daarnaast hebben de ontwikkelaars een sterke achtergrond in UI/UX-design. Die expertise wordt ingezet om iWelcome’s configuratiefunctionaliteit voor klanten en implementatiepartners uit te bouwen.

IWelcome wil uitbreiden in Europa. Daarvoor haalde het Amersfoortse ict-beveiligingsbedrijf eind 2017 extra kapitaal op bij het Duitse Capnamic Ventures en het Nederlandse Connected Capital. Het bedrijf biedt een zogeheten Consumer Identity Platform: bedrijven gebruiken deze software om het zakendoen met hun klanten op een veilige manier te regelen. Het gaat met name om bedrijven die zich richten op consumenten.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-09T11:12:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.