Brits Egress opent Europees kantoor in Amsterdam

Databeveiligingsbedrijf kiest voor de hoofdstad om verder te groeien in Europa

Dit artikel delen:

Egress vestigt zich in de Oval Tower, naast de Arena

Databeveiliger Egress gaat zijn Europese activiteiten leiden vanuit Amsterdam Zuidoost. De Londense SaaS-leverancier opent er zijn Europese hoofdkantoor. De hoofdstad heeft namelijk een goede reputatie, meldt de onderneming.

Egress ondersteunt organisaties in het veilig ontvangen, beheren en delen van informatie. Het bedrijf beschikt over een SaaS-platform voor de beveiliging van gegevens, onder meer met behulp van machine learning. Het platform herkent potentiële risico's van een datalek, zodat gedeelde informatie op het juiste niveau kan worden beschermd. Gebruikers kunnen ermee ook audits doen en rapportages draaien met oog voor naleving van compliancerichtlijnen. 

AVG

Naar eigen zeggen groeit het bedrijf continu, wat de laatste twaalf maanden is versneld met de komst van de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze verordening zorgt voor aanhoudende druk om compliant te zijn terwijl de dreiging toeneemt.

Het Britse bedrijf kiest voor Amsterdam in verband met de reputatie die de hoofdstad heeft qua technologische innovatie en de aanwezigheid van talent op het vlak van dataveiligheid. Vanuit stadsdeel Zuidoost hoopt de onderneming verdere groei in Europa te realiseren. Mede om dit te bereiken, ontving het bedrijf eind 2018 een investering van 40 miljoen dollar. Behalve in Londen en Amsterdam heeft Egress vestigingen in de Verenigde Staten en Canada. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-16T08:20:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.