Browser-aanvallen zitten in de lift

Dit artikel delen:

Computersystemen in het bedrijfsleven en bij particulieren krijgen steeds meer te lijden van aanvallen vanuit browsers. Virussen en wormen beginnen heel langzaam aan dreiging in te boeten.

Dat blijkt uit een onderzoek van CompTIA, de Computing Technology Industry Association. Van de onderzochte vijfhonderd ondernemingen en instellingen is 56 procent het slachtoffer geweest van zo’n browser-aanval, tegen 37 procent een jaar geleden en 25 procent twee jaar terug.

Browser-aanvallen maken gebruik van beveiligingsgaten in webbrowsers. De aanval vindt zijn oorsprong veelal in kwaadaardige code op bepaalde onschuldig ogende sites. Vaak worden URL's in spam-mailtjes gebruikt als lokkertje naar zo’n site.

Naast de browser-aanvallen zit ook phishing nog immer in de lift, aldus CompTIA. Maar liefst 25 procent van de onderzochte bedrijven is er recentelijk het slachtoffer van geworden; vorig jaar was dat nog 7 procent minder.

In absolute aantallen blijven virussen en wormen veruit bovenaan staan. Het percentage getroffen bedrijven is echter iets gezakt tot rond de 67 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-15T11:31:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.