Knowbe4 koopt Noors beveiligingsbedrijf Cltre

Dit artikel delen:

Het Amerikaanse Knowbe4, aanbieder van security awareness-trainingen en phishing-simulaties, neemt Cltre over. Dat bedrijf uit Noorwegen voert security culture assessments uit, waarbij het de volwassenheid van organisaties op het gebied van dataveiligheid en cyberrisico’s in kaart brengt. Cltre wordt een dochteronderneming van Knowbe4.

Cltre (spreek uit: culture), opgericht in 2015, levert software waarmee bedrijven de volwassenheid van hun bedrijfscultuur kunnen onderzoeken op het gebied van dataveiligheid en cyberrisico’s. Het bedrijf beoordeelt dit op basis van zeven dimensies: gedragingen, verantwoordelijkheden, cognitie, normen, compliance, communicatie en houding. De resultaten van zo’n security culture assessment stellen bedrijven in staat maatregelen te nemen en hun bedrijfscultuur op deze gebieden te verbeteren.

Nu wordt het bedrijf overgenomen door Knowbe4. Die organisatie biedt een platform voor security awareness-trainingen en phishing-simulaties. Knowbe4-klanten krijgen (later dit jaar) toegang tot het assesment-platform van Cltre en kunnen zo hun beveiligingscultuur in kaart brengen. Klanten van Cltre krijgen op hun beurt toegang tot het platform van Knowbe4.

KnowBe4

Knowbe4 is werd in 2010 opgericht door de Nederlands-Amerikaanse Stu Sjouwerman. Naast het hoofdkantoor in de VS heeft Knowbe4 vestigingen in Zuid-Afrika, Singapore, Engeland, Duitsland en Nederland (Utrecht). De organisatie ontving eerder dit jaar een investering, geschat op een waarde van zevenhonderd miljoen euro, van de Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-23T09:42:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.