Phishers stelen paspoortdata klanten Nederwoon

Dit artikel delen:
phishing

Verhuurmakelaar, vastgoedbeheerder en vve-partij Nederwoon heeft aangifte gedaan van datadiefstal. In een e-mail meldt het aan klanten dat er door een inbraak op de website klantgegevens zijn buitgemaakt.

De hacker had toegang tot naam, adres, contactgegevens en geüploade documenten zoals identiteitsbewijzen waar ook het burgerservicenummer op staat, meldt de NOS.

Het zou gaan om data van klanten die zich van 2017 tot 2019 via de website hebben aangemeld als woningzoeker. De hacker gebruikt de gegevens voor phishing. Daarbij wordt uit naam van Nederwoon geprobeerd klanten hun financiële gegevens te ontfutselen.

Hoeveel klanten precies zijn getroffen, wordt niet duidelijk uit de mail. Nederwoon heeft acht vestigingen door heel Nederland. Het regelt de verhuur van ongeveer 25.000 woningen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Lijkt mij een goede zaak dat de IT architecten of security architecten vaker met een Phishing view gaan komen, waarop je ziet waar een organisatie gevaar loopt op dit punt. Ik heb vorige maand een dergelijke begrijpelijke visualisatie gemaakt voor managers naar aanleiding waarvan direct maatregelen werden genomen. Men was enigszins geschrokken. En dat werkt.

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-24T10:09:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.