Grote campagne preventie cybercrime van start

Dit artikel delen:
phishing

Een nieuwe publiekscampagne roept burgers op zich beter te beschermen tegen internetcriminaliteit. Reden is dat cybercriminelen steeds geraffineerder te werk gaan, met name in phishing-technieken.

Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) trapte afgelopen zaterdag tijdens de Landelijke Veiligheidsdag in Almere de campagne 'Eerst checken, dan klikken' af.

Daarop tekenden meer dan twintig partijen, waaronder bedrijven en brancheorganisaties, het convenant 'Preventie cybercriminaliteit'. Samen met de ministeries van Justitie en Economische Zaken trekken ze op in de strijd tegen internetcriminaliteit. Onder meer banken, internet- en telecombedrijven gaan klanten stimuleren preventieve maatregelen te nemen, zoals het gebruik van een virusscanner en verschillende sterke wachtwoorden.

Omdat fraudeurs steeds handiger worden in het verkrijgen van toegang tot computers, tablets en smartphones, is het volgens Grapperhaus belangrijk dat we zelf ook alerter op internet worden.

Noord-Holland

Het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Noord-Holland (RPCNH) doet mee aan de ‘Eerst checken, dan klikken’-bewustwordingscampagne. De organisatie stelt zijn ‘MKB Phishing Test’-gratis beschikbaar aan midden- en kleinbedrijven in Noord-Holland. De organisaties stuurt actief phishingmails naar werknemers van deelnemende organisaties om hiermee de veiligheid en cyberweerbaarheid van de eigen organisatie in kaart te brengen en te verbeteren. Daarnaast voorziet RPCNH tien organisaties in Noord-Holland van maatwerktrainingen en organiseert het een cybercrime-event voor de gehele provincie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-27T10:39:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.