Securitybedrijf vindt groot datalek bij Tech Data

Dit artikel delen:
security

Distributeur en ict-dienstverlener Tech Data kampte met een groot datalek waardoor mogelijk allerlei klantgegevens op straat zijn beland. Dat melden onderzoekers van securitybedrijf vpnMentor in een blog. Het lek is inmiddels gedicht.

In een blog schrijven security-experts van vpnMentor dat er informatie is gelekt via een log management server (Graylog). In totaal is er voor 264 GB aan informatie gelekt, stellen zij.

Kwaadwillende konden via het lek onder meer toegang krijgen tot ip-adressen, bestandsnamen, namen van databases en informatie over de locatie van bestanden binnen de infrastructuur van klanten. Ook konden ze toegang krijgen tot event-logs en securiy-policys, blijkt uit een video van de beveiligingsonderzoeker. Ook betaalgegevens, klantnamen en creditcardgegevens zijn mogelijk gelekt.

De beveiligingsonderzoekers zijn in de blog te spreken over de manier waarop Tech Data is omgegaan met de melding. “Het team heeft erg professioneel gereageerd en door het stellen van de juiste vragen snel het lek opgelost’, schrijven ze in een toelichting. Na de melding op 2 juni is op 4 juni het lek gedicht.

Datalek Tech Data

Fortune 500

Tech Data is een grote speler (Fortune 500-lijst) en werkt nauw samen met Apple, Cisco, Samsung, Symantec. Recent kondigde het bedrijf nog een samenwerking aan met Oracle voor het opzetten van een kenniscentrum voor het testen van cloudapplicaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-06T17:59:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.