KnowBe4 strikt opnieuw KKR voor vele miljoenen

Dit artikel delen:
Investering dollar groei

Voor de tweede keer in een paar maanden tijd krijgt securitybedrijf KnowBe4 een pot geld van investeringsmaatschappij KKR. Samen met twee kleine investeerders stelt KKR driehonderd miljoen dollar beschikbaar voor het bedrijf dat awareness-trainingen en phishingsimulaties aanbiedt.

Met het nieuwe kapitaal wil het Amerikaanse bedrijf met de Nederlandse baas en oprichter internationaal groeien en zijn systemen verder ontwikkelen. Samen met de eerdere investering door KKR is de onderneming naar eigen zeggen een miljard dollar waard.

KnowBe4 heeft een vestiging in Utrecht. Het bedrijf heeft een tool ontwikkeld waarmee organisaties hun medewerkers kunnen trainen de juiste beslissingen te nemen op momenten dat ze worden blootgesteld aan phishing. Ze leren op te treden als menselijke firewall, zodat het risico op een ict-beveiligingslek vermindert.

Social engineering

'Er is een aanhoudende dreiging van phishing, ransomware en andere vormen van social engineering', vertelt Stu Sjouwerman, de Nederlander die KnowBe4 halverwege 2010 in Florida oprichtte. 'Dat zorgt ervoor dat de markt voor onze security awareness-training snel groeit.'

Naar eigen zeggen heeft het bedrijf een jaaromzet van ruim honderd miljoen dollar. Wereldwijd zouden meer dan 25.000 organisaties klant zijn. Zij bevinden zich onder andere in de financiële en verzekeringssector, zorg, energie en overheid. Sjouwermans bedrijf deed de afgelopen jaren enkele strategische overnames, zoals die van El Pescador uit Brazilië en Cltre uit Noorwegen.

De investering door KKR verloopt via het Next Generation Technology Fund. Dat richt zich specifiek op investeringen in software, beveiliging, internet, digitale media en informatiediensten. KKR is sinds eind februari ook eigenaar van Exact Software uit Delft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-12T16:53:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.