'Massale aanval' op Britse infrastructuur gemeld

Dit artikel delen:

De Britse beveiligingsinstantie die voor de overheid waakt over de nationale infrastructuur meldt een langlopende en gecoördineerde aanval, uitgevoerd door Aziatische hackers op vitale netwerken in Groot-Brittannië, de VS en elders.

Bijna 300 Britse ondernemingen en overheidsinstanties zijn de afgelopen maanden gebombardeerd met cyber-aanvallen, verklaart de Britse overheidsinstantie National Infrastructure Security Coördination Centre tegenover de zakenkrant Financial Times. De NISCC zal vandaag voor het eerst in zijn bestaan een waarschuwing doen uitgaan naar het Britse bedrijfsleven.

Roger Cumming, de directeur van de NISCC spreekt van aanvallen op een “waarlijk industriële schaal”; goed georganiseerd en gestructureerd en gericht op het verkrijgen van waardevolle zakelijke informatie. Veel van de in de aanvallen gebruikte adressen bevinden zich in Azië, aldus Cumming, maar hij weigerde specifieke landen te noemen.

De aanvallen maken gebruik van Tojaanse paarden in e-mails. De aanvallen met deze kwaadaardige code staan los van de het industriële spionagenetwerk dat vorige maand in Israel is ontdekt. Ook daarbij was gebruik gemaakt van Trojaanse virussoftware.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Grappig... Ik heb ook een aantal acties van aziatische adressen op mijn server gehad. Maar dat was niets anders dan een beetje ssh brute forcen. Nauwelijks een hack attempt te noemen.

-R-

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-16T10:10:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.