Ansys en BMW simuleren testen autonoom voertuig

BMW, Autonomous Driving Campus, München.

Ansys en BMW Group werken samen aan een simulatietool voor autonome voertuigen. De software is met name bedoeld voor het simuleren van veiligheidstests en wordt ingezet bij het BMW iNext-omgeving voor zelfrijdende auto's.

Voordat autonome voertuigen op grote schaal op de snelwegen mogen rijden, moeten ze eerst de nodige veiligheidstests ondergaan onder strenge en complexe rij-omstandigheden en in uiteenlopende weerscenario's. Hiervoor zijn in principe miljarden afgelegde kilometers nodig. Tenzij simulaties worden gebruikt die fysieke tests kunnen vervangen en het ontwerpproces van een zelfrijdende auto versnellen. Ansys en BMW ontwikkelen nu zo'n simulatietool om in 2021 een model te presenteren die daadwerkelijk de weg op mag.

De simulatiesoftware maakt gebruik van grote hoeveelheden sensordata van BMW, en zal intelligente analyses uitvoeren en scenario's creëren op basis van statistische relevantie en systeemgevoeligheid van een autonoom voertuig. De scenario's omvatten zowel gebruikelijke rij-situaties als uitzonderlijke gevallen, om alle mogelijke situaties te beoordelen. Op basis van deze scenario's zal de software rigoureuze veiligheidstests met de autonome-voertuigsystemen uitvoeren in een virtuele omgeving.

Ansys houdt zich al sinds 1970 bezig met engineering-simulatie. Het meerjarencontract dat het Amerikaanse bedrijf met BMW heeft gesloten bevat een clausule dat Ansys de simulatietool ook in andere markten mag gebruiken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-13T11:49:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.