AOL niet bezorgd over topstatus als zombie-haven

Dit artikel delen:

America Online (AOL) zegt niet bezorgd te zijn over zijn status als Internet-provider (ISP) met de meeste zombie-pc's in zijn netwerk. Volgens het Amerikaanse bedrijf Prolexic komen de meeste Internet-aanvallen vanuit AOL.

Prolexic biedt diensten om DoS-aanvallen (Denial of Service) te voorkomen en heeft de afgelopen zes maanden aanvalspogingen in kaart gebracht en teruggevoerd naar ISP's. AOL is volgens die metingen goed voor 5,3 procent van alle DoS-aanvallen wereldwijd en 11,3 procent binnen de Verenigde Staten. De ISP is daarmee de grootste zombie-'huisvester' - zowel wereldwijd als in de VS.

 

De Amerikaanse AOL-woordvoerder Andrew Weinstein is niet bezorgd. Hij zegt dat deze uitslag logisch is aangezien AOL nu eenmaal de grootste ISP ter wereld is. "Je zou dus verwachten dat wij de meeste zombies hebben." Wereldwijd is de verzameling van Deutsche Telekom-ISP's de nummer twee qua aanvallen door zombie-pc's.

 

Weinstein ziet zelfs een positief punt in de verhouding tussen het percentage zombies en het aantal AOL-gebruikers. Omgerekend naar de verhouding daartussen is AOL goed voor slechts 0,54 procent van de Amerikaanse DoS-aanvallen per 1 miljoen van haar gebruikers. Concurrenten Comcast en Verizon zitten daar flink boven; respectievelijk 10,7 en 1,9 procent (per 1 miljoen gebruikers in het eigen abonneebestand).

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-16T11:40:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.