On2it neemt failliete BitSensor over

Dit artikel delen:
Overname handen schudden

Securityleverancier On2it uit Waardenburg neemt de failliete securitystartup BitSensor uit Eindhoven over. De organisatie neemt de technologie over en wil dit vanuit zijn internationale securityportfolio aanbieden. Ook investeert het in het vijfkoppige team van de startup.

Daarvoor heeft On2it een overeenstemming bereikt met de curator, Reinoud van Oeijen van Holla Advocaten. Securitystartup Bitsensor uit Eindhoven vroeg twee weken geleden surseance van betaling aan en werd kort daarna failliet verklaard. Curator Van Oeijen laat weten dat ruim tien partijen interesse hadden in de technologie van BitSensor. Het is onbekend hoeveel van hen daadwerkelijk een bod hebben uitgebracht. Ook het overnamebedrag van On2it wordt niet gemeld.

Via de overname investeert On2it in het team en de technologie van BitSensor. De concrete invulling hiervan is momenteel nog niet bekend. Dit wil On2it binnen twee weken realiseren. De organisatie wil het vijfkoppige BitSensor-team overnemen, bestaande uit de twee co-fouders en programmeurs. Daarnaast wil het de technologische oplossing integreren in hun portaal.

De nieuwe eigenaar laat weten dat het voor securitystartups moeilijk is om hun product aan grote klanten te verkopen, omdat zij hoge eisen stellen aan (de implementatie van) het product en de implementatietrajecten vaak complex zijn. On2it verwacht met zijn ervaring makkelijker het product te kunnen verkopen.

On2it-founders Lieuwe Jan Koning (cto) en Marcel van Eemeren (ceo) zijn informele investeerders in BitSensor. Volgens Koning is het ‘doodzonde’ om BitSensor niet verder te bouwen. ‘Het gebrek aan commercieel succes is geen indicatie voor het potentieel van de technologie die Bitsensor heeft ontwikkeld om cyberaanvallen te detecteren en tegen te gaan’, zegt hij.

Bitsensor

BitSensor is opgericht in 2015 door Ruben van Vreeland en Alex Dings. Beide ondernemers studeerden destijds informatica aan de Technische Universiteit Eindhoven. De Eindhovense startup ontwikkelt technologie om met behulp van big data-analyses en kunstmatige intelligentie cyberaanvallen binnen 50 milliseconden te herkennen en automatisch tegen te gaan. De software van BitSensor kijkt mee met het dataverkeer naar applicaties, hoe daarop wordt gereageerd en wat naar buiten gaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-08T12:25:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.