Indonesische docenten krijgen ict-les in Nederland

Dit artikel delen:

Vijftien Indonesische docenten zijn in Nederland opgeleid op vlak van cybersecurity en ethisch hacken. Gedurende twee weken hebben zij cursussen gevolgd bij de Security Academy en het SECO-Institute. De docenten kunnen nu ict- en beveiligingslessen aan hun lokale universiteit of hogeschool in Indonesië geven.

De Indonesische regering heeft als speerpunt om het land en zijn inwoners weerbaarder te maken tegen cybercrime. Als onderdeel hiervan hebben zij contact opgenomen met de Nederlandse INIT-Group Foundation. Die heeft een programma opgesteld om vijftien Indonesische docenten in toegepaste wetenschappen op te leiden op het gebied van ict en beveiliging.

De docenten hebben gedurende twee weken via het SECO-Institute bij de Security Academy in Woerden les gehad, examen gedaan en certificeringen gehaald voor in totaal vijf cursussen. Het gaat om de basis van informatiebeveiliging (information security foundation), it-security (it-security foundation en it-security practitioner) en ethisch hacken (ethical hacking foundation en ethical hacking practitioner).

De Indonesische docenten zijn nu gecertificeerd om ict- en securitylessen in hun eigen land te geven. Dit kan aan studenten aan de hogeschool en/of universiteit, waaronder ook informaticastudenten.

Naast de lessen zijn de docenten op bedrijfsbezoek geweest bij The Hague Security Delta in Den Haag, landbouwrobotbouwer Lely in Maassluis en datacenteraanbieder Bytesnet in Rotterdam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-18T09:53:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.