Morgan Stanley bouwt digitale kluis met Box

Dit artikel delen:
Cloud security

De Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley heeft een nieuw digitaal samenwerkingsproduct voor vermogensbeheer ontwikkeld. Deze Digital Vault maakt het uitwisselen van versleutelde documenten tussen klanten en financieel adviseurs mogelijk. De digitale kluis is gebaseerd op de cloudcontentmanagement-technologie van Box.

De Digital Vault is een samenwerkingsportaal waar financiële adviseurs van Morgan Stanley en hun klanten op een veilige, geëncrypte manier documenten kunnen uitwisselen. Denk aan hypotheekformulieren, testamenten, boekhouding, financiële plannen, belastingpapieren, certificaten en vermogensstukken. De digitale kluis vervangt hiermee het e-mailverkeer, wat volgens Box minder veilig is voor documentuitwisseling.

Morgan Stanley maakt gebruik van de producten Box Platform, Box KeySafe en Box Governance. Met de cloudcontentmanagement-software van Box voldoet Morgan Stanley aan de hoogste standaarden op het gebied van dataprivacy, beveiliging en governance. De documenten worden met encryptie en al opgeslagen op een centrale locatie in de cloud. Klanten kunnen hun files up- en downloaden middels een online platform en een mobiele app. Notificaties worden na het uploaden verstuurd naar zowel de klant als de financiële adviseur.

Beide partijen kunnen met elkaar interactief communiceren bij het bespreken van documenten, bijvoorbeeld door het toevoegen van commentaar aan een formulier. Ook kan een klant vanuit de kluis documenten delen met anderen buiten de bank, zoals familieleden, accountants of juristen.

Grote behoefte

Volgens Chris Baker, directeur Box EMEA, kijkt de financiële wereld met grote belangstelling naar deze digitale kluis. 'Er is veel behoefte aan het veilig kunnen delen van documenten waarbij ook nog eens voldaan wordt aan de strenge reguleringseisen in deze sector. Wij krijgen ook vragen van verzekeraars die zo'n oplossing voor het afhandelen van claims interessant vinden.'

Box gaat de Digital Vault overigens niet vermarkten. 'Dat zou Morgan Stanley zelf kunnen doen, of partners van ons. Wij zijn een technologieleverancier, geen afgeleide productenontwikkelaar. We kunnen in samenspraak met de klant een oplossing bedenken op basis van ons cloudcontentplatform.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-25T11:53:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.