Verzekeringsbranche stapt in 2020 over op eHerkenning

Digitaal Paspoort verdwijnt als standaard voor b2b-authenticatie

Dit artikel delen:

Gebruikers en dienstverleners binnen de verzekeringssector stappen over op eHerkenning. Het nu gebruikte Digitaal Paspoort is niet meer veilig genoeg. Het standaardisatie-instituut voor de verzekeringsbranche SIVI heeft met de Haagse identificatieleverancier Digidentity, onderdeel van Solera, afspraken gemaakt om verzekeraars en tussenpersonen te helpen met een soepele overgang naar het nieuwe systeem.

Gerhard Gerritsen, consultant bij SIVI, verklaart dat het Digitaal Paspoort niet veilig genoeg meer is omdat het teveel werkplek gebonden in plaats van persoonsgebonden is. Verder kent het Digitaal Paspoort geen tweefactorauthenticatie. Gerritsen geeft voorts aan dat sprake zal zijn van marktwerking doordat meerdere aanbieders eHerkenning-diensten en –middelen leveren.

Keuzevrijheid voor online dienstverlening

Tot eind december 2020 blijft het Digitaal Paspoort ondersteund, ook als een partij eerder overstapt naar eHerkenning. Gerritsen verwacht niet dat de overgang complex wordt. ‘EHerkenning wordt al binnen de overheid gebruikt. We zijn de eerste private branche die op deze manier zijn online-identificatie veiliger maakt. We zijn vooral blij met de nieuwe functionaliteiten die eHerkenning biedt, zoals ketenmachtiging.’ Met dat laatste kunnen organisaties andere organisaties machtigen om namens hen een online-dienst af te nemen met eHerkenning.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Vacatures bij Digidentity

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-27T11:19:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.